Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37206966
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
2066
19855
68887
36975102
377490
741627
37206966

Ваш IP: 18.189.178.34
19 квітня 2024 02:13

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 28 грудня 2019 року № 442 "Про затвердження Положення про відділ з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації районної державної адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 28.12.2019 року                    Вінниця                            № 442

Про затвердження Положення про відділ

з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації районної державної адміністрації

Відповідно до статей 5, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2012 року   

№ 887 «Про затвердження Типового положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації», Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»,  «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», розпорядження голови районної державної адміністрації від 29 листопада 2019 року № 387 «Про здійснення заходів щодо оптимізації структури районної державної адміністрації»:

  1. Затвердити Положення про відділ з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації районної державної адміністрації в новій редакції, що додається.
  2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 04 квітня 2016 року №187 «Про затвердження Положення про відділ з питань державної реєстрації районної державної адміністрації».
  3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.


Заступник голови районної

  державної адміністрації                                                                    Олег БЕГУС

 

                                                                          

                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови районної
державної адміністрації

від 28.12.2019 року №442

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації районної державної адміністрації

1.Відділ з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації районної державної адміністрації (далі – Відділ) є структурним підрозділом районної державної адміністрації, утворюється головою районної державної адміністрації, входить до її складу і в межах району забезпечує виконання покладених на цей Відділ завдань.

2.Відділ підпорядковується голові районної державної адміністрації, а також підзвітний і підконтрольний відповідним міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади.

3.Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Законом України «Про адміністративні послуги» та іншими законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями голови районної державної адміністрації, а також цим Положенням.

4.Відділ створений без статусу юридичної особи публічного права. Головним розпорядником коштів щодо утримання відділу є районна державна адміністрація.

5.Основним завданням відділу є забезпечення реалізації державної політики у сфері реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно, розміщеного на території України, та обтяжень таких прав та наданні адміністративних послуг.

6.Основні завдання, які виконує Відділ:

6.1.Забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, реєстрації речових прав на нерухоме майно, розміщеного на території України, та обтяжень таких прав та наданні адміністративних послуг.

6.2.Здійснює державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та  реєстрацію речових прав на нерухоме майно, розміщеного на території України, та обтяжень таких прав відповідно до законодавства.

6.3.Надає адміністративні послуги.

6.4.Забезпечує прийом документів, поданих для державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

6.5.Забезпечує державну реєстрацію та проведення інших реєстраційних дій у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

6.6.Забезпечує ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань та надання відомостей з нього.

6.7.Забезпечує проведення державної реєстрації прав.

6.8.Забезпечує ведення Державного реєстру прав.

6.9.Забезпечує взяття на облік безхазяйного нерухомого майна.

6.10.Забезпечує формування та зберігання реєстраційних справ.

6.11.Здійснює заходи з підвищення кваліфікації працівників Відділу.

6.12.Забезпечує участь у навчальних заходах (семінарах, лекціях, тренінгах тощо).

6.13.Вносить пропозиції голові Вінницької районної державної адміністрації, щодо удосконалення роботи Відділу.

6.14.Готує самостійно або разом з іншими структурними підрозділами інформаційні та аналітичні матеріали для подання голові районної державної адміністрації

6.15.Бере участь у підготовці звітів голови районної державної адміністрації для їх розгляду на сесії Вінницької районної ради;

6.16.Забезпечує надання необхідної звітної інформації у встановлені терміни.

6.17.У межах своєї компетенції бере участь у підготовці проєктів Розпоряджень та інших актів Вінницької районної державної адміністрації.

6.18.Розглядає в установленому законодавством порядку звернення громадян, що належать до компетенції Відділу.

6.19.Забезпечує представництво в установленому порядку інтересів Вінницької районної державної адміністрації в судах та інших організаціях з питань, що належать до компетенції Відділу.

6.20.Здійснює інші передбачені законом повноваження.

7.Відділ для здійснення повноважень та виконання завдань, що визначені, має право:

7.1.Одержувати в установленому законодавством порядку від інших структурних підрозділів районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на Відділ завдань.

7.2.Залучати до виконання окремих робіт, участі у вивченні окремих питань спеціалістів, фахівців інших структурних підрозділів районної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), представників громадських об’єднань (за згодою).

7.3.Вносити в установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи районної державної адміністрації з питань, що належать до компетенції Відділу.

7.4.Користуватись в установленому порядку інформаційними базами органів виконавчої влади, системами зв’язку і комунікацій, мережами спеціального зв’язку та іншими технічними засобами.

7.5. Скликати в установленому порядку наради з питань, що належать до компетенції Відділу.

8.Відділ, в установленому законодавством порядку та у межах повноважень, взаємодіє з іншими структурними підрозділами, апаратом районної державної адміністрації, органами місцевого самоврядування, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, нотаріусами, акредитованими суб’єктами, а також підприємствами, установами та організаціями з метою створення умов для провадження послідовної та узгодженої діяльності щодо строків, періодичності одержання і передачі інформації, необхідної для належного виконання покладених на нього завдань та здійснення запланованих заходів.

9.Відділ очолює начальник відділу – державний реєстратор, який призначається на посаду і звільняється з посади керівником апарату районної державної адміністрації згідно із законодавством про державну службу за погодженням  з обласною державною адміністрацією і  Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації в установленому законодавством порядку та відповідно до вимог законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»  та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

9.1.Працівники Відділу призначаються на посади та звільняються з посад керівником апарату районної державної адміністрації відповідно до чинного законодавства.

9.2.На посаду державного реєстратора Відділу, на якого покладаються обов’язки з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, призначається громадянин України, який відповідає вимогам, визначених законом України «Про державну службу».

9.3.На посаду державного реєстратора Відділу, на якого покладаються обов’язки  з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, та обтяжень таких прав, призначається громадянин України, який має вищу освіту ступеня не нижче молодшого бакалавра або бакалавра за спеціальністю правознавство, відповідає вимогам, визначених законом України «Про державну службу».

9.4.Державні адміністратори несуть персональну юридичну відповідальність за вчинені ними дії та прийняті рішення.

9.5.На посаду адміністратора Відділу призначається громадянин України, який відповідає вимогам, визначених законом України «Про державну службу».

10.Начальник Відділу:

10.1.Здійснює керівництво Відділом, несе персональну відповідальність за організацію та результати його діяльності, сприяє створенню належних умов праці у Відділі.

10.2.Подає на затвердження голові районної державної адміністрації положення про Відділ.

10.3.Подає керівнику апарату районної державної адміністрації пропозиції щодо:

призначення на посаду та звільнення з посади у порядку, передбаченому законодавством про державну службу, державних службовців структурного підрозділу, присвоєння їм рангів державних службовців, їх заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності;

прийняття на роботу та звільнення з роботи у порядку, передбаченому законодавством про працю, працівників структурного підрозділу, які не є державними службовцями, їх заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності;

10.4.Забезпечує дотримання працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавської дисципліни.

 10.5.У межах своєї компетенції дає працівникам Відділу обов’язкові для виконання завдання, вказівки, доручення.

10.6.Переглядає посадові інструкції працівників Відділу та, у разі необхідності, вносить до них зміни та доповнення.

10.7.Забезпечує підвищення кваліфікації працівників Відділу.

10.8.Планує роботу відділу, звітує перед головою районної державної  адміністрації про виконання покладених на Відділ завдань.

 10.9.Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи Відділу.

10.10.Визначає працівників Відділу, відповідальних за зберігання реєстраційних справ.

10.11.Представляє інтереси Відділу у взаємовідносинах з іншими структурними підрозділами районної державної  адміністрації, з міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями - за дорученням керівництва районної державної  адміністрації.

10.12.Приймає участь у нарадах Вінницької районної державної адміністрації.

10.13.Здійснює попередній розгляд звернень громадян з питань, що належать до повноважень Відділу,  доручає проведення перевірки викладеної у звернені інформації та підготовку відповідей на звернення працівниками Відділу.

10.14.Здійснює інші повноваження, визначені законом.

Начальник та працівники Відділу за порушення законодавства у сфері діяльності Відділу несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність, встановлену законом.

Дії або бездіяльність начальника та працівників Відділу можуть бути оскаржені до суду.

Покладання на начальника та працівників Відділу обов’язків, що не належать до їх компетенції, не допускається.

Втручання будь-яких органів, їх посадових осіб, громадян, юридичних осіб та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, у діяльність державного реєстратора під час проведення реєстраційних дій, крім випадків, передбачених цим Законом, забороняється і тягне за собою відповідальність згідно із законом

 У разі відсутності начальника Відділу його обов’язки виконує один із працівників Відділу.

11.Районна державна адміністрація зобов’язана створювати умови для належної роботи і підвищення кваліфікації працівників Відділу, забезпечувати їх окремим приміщенням, телефонами та електронним зв’язком, сучасними комп’ютерами та оргтехнікою, транспортом для виконання службових обов’язків, нормативно-правовими актами і довідковими матеріалами, іншими посібниками і літературою з правових питань, електронною системою інформаційно-правового забезпечення, а також доступом до інформаційних баз.

12.Граничну чисельність, фонд оплати праці працівників Відділу визначає голова райдержадміністрації у межах відповідних бюджетних призначень.

13.Штатний розпис Відділу затверджує голова районної державної адміністрації.

 

________________________________________________________

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.