Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37317912
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
24910
16988
59231
37138079
488436
741627
37317912

Ваш IP: 3.143.244.83
24 квітня 2024 19:04

Євгеній Луценко взяв участь в засіданні сесії районної ради

2 лютого 2021 року  відбулось позачергове засідання 4 сесії Вінницької районної ради VIII скликання, в роботі якої взяли участь 62 депутати районної ради. На засідання сесії були запрошені голова районної державної адміністрації Євгеній Луценко, заступник голови районної державної адміністрації Микола Чухрій, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Орловська, директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

На початку сесії головою районної ТВК Оксаною Трач було оголошено про обрання депутатом районної ради 8 скликання Наталії Білозор від Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», яка стала 64 депутатом районної ради. Новообраного депутата привітали з обранням, побажали плідної роботи та традиційно вручили посвідчення і значок депутата.

Традиційно голова районної ради Ігор Шутак привітав депутатів-іменинників в міжсесійний період, яким заступник голови Григорій Дерун вручив символічні подарунки.

Далі перейшли до питань порядку денного, який розпочали з розгляду соціально важливого питання щодо спільного звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про недопущення підвищення цін на енергоносії для населення і відновлення повномасштабної програми субсидій для населення, яке одноголосно підтримали всім депутатським корпусом.

Далі депутатами були розглянуті питання продовження та внесення змін до районних Програм, затвердження звіту при виконання районного бюджету за 2020 рік, внесення змін до районного бюджету на 2021 рік, затвердження розпоряджень голови районної ради та районних деружавних адміністрацій районів, які знаходяться в процесі реорганізації, надання матеріальної допомоги жительці Вінницького району.

Внаслідок реорганізації районних рад та кадрових змін, депутати ухвалили 14 рішень по внесенню змін до рішень 2 сесії районної ради від 22.12.2020 року, аби забезпечити безперервність процесу. 

На виконання Закону України №1009-IXта враховуючи вимоги процесу децентралізації, значна частина питань стосувалась передачі майна зі спільної власності Вінницького району в комунальну власність територіальних громад району з метою забезпечення належного функціонування закладів соціальної сфери.

Під час прийняття рішень гостро постало питання  передачі з спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району у комунальну власність Вінницької міської територіальної громади до сфери управління Вінницької міської ради КНП «Вінницька центральна районна клінічна лікарня» Вінницької районної ради. Головний лікар Вінницької ЦРКЛ Олександр Кривов’яз та представники інціативної групи від трудового колективу закладу звертались до депутатів з проханням не передавати районну лікарню до міста Вінниці, а залишити її у Вінницькому районі. До обговорення долучились Вороновицький селищний голова Олександр Ковінько, депутати районної ради Віктор Шмігель, Наталія Таранюк, Сергій Кушнір та Андрій Демченко. Присутній на пленарному засіданні директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш зауважив, що районна лікарня не буде закрита і продовжить свою роботу зі збереженням всіх трудових місць для обслуговування населення новоутвореного Вінницького району. Після тривалого обговорення депутати ухвалили рішення про передачу Вінницької ЦРКЛ в комунальну власність Вінницької міської територіальної громади. Аналогічне рішення було прийнято і по питанню передачі в комунальну власність міста Вінниці КНП «Вінницький районний ЦПМСД».

За підсумками злагодженої роботи депутатського корпусу по всіх питаннях порядку денного прийнято позитивні рішення, які тепер потребують подальшого та якнайшвидшого виконання задля забезпечення повноцінного утримання та функціонування всіх закладів і установ на території громад Вінницького району.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.