Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36754791
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
20324
27120
128607
36455495
664608
828250
36754791

Ваш IP: 34.229.62.45
29 березня 2024 17:40

Верховна Рада зацікавлена у підтримці Індонезією набуття Україною статусу спостерігача у Міжпарламентській Асамблеї АСЕАН, - віцеспікерка Олена Кондратюк

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела робочу зустріч із Заступником Голови Ради Народних Представників Республіки Індонезія Азісом Сямсуддіном.

Під час зустрічі Олена Кондратюк відзначила налаштованість української сторони на подальшу активізацію політичного діалогу та розвиток всебічних відносин з Республікою Індонезія, зокрема, в економічній сфері, секторі оборони та розвідки, освіти, культури і туризму.

Окремо заступниця Голови Верховної Ради подякувала представникам парламентської делегації Індонезії за чітку позицію щодо підтримки територіальної цілісності України. Вона висловила сподівання, що Індонезія як мусульманська країна збільшить підтримку кримських татар, які зазнають репресій зі сторони країни-окупанта РФ. Олена Кондратюк також відзначила позитивним той факт, що Парламент Індонезії проголосував за ратифікацію міжурядової Угоди про співробітництво в оборонній сфері.

На переконання Заступниці Голови Верховної Ради, існують всі передумови для того, аби співпраця між Україною та Індонезією вийшла на якісно новий рівень, зокрема, шляхом обміну двосторонніми візитами президентів, керівництва парламентів обох країн та депутатських груп з міжпарламентських зв'язків.

«Україна також зацікавлена в активізації взаємодії з АСЕАН - ключовою організацією регіону Південно-Східної Азії. Зокрема, у жовтні цього року Генеральній секретарці Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН пані Нгуєн Туонг Ван було передано листа від Голови Верховної Ради України Д.Разумкова з підтвердженням зацікавленості нашої держави у набутті Українським парламентом статусу спостерігача в цій Асамблеї», - наголосила Олена Кондратюк.

Своєю чергою Заступник Голови Ради Народних Представників Республіки Індонезія Азіс Сямсуддін запевнив Олену Кондратюк, що парламент Індонезії підтримає прагнення Верховної Ради отримати статус спостерігача в ПА АСЕАН. За його словами, Індонезія також зацікавлена в лібералізації візового режиму з Україною.

«Україна готова до підписання міжурядової Угоди про взаємне скасування візових вимог. Лібералізація візового режиму між нашими державами сприятиме зміцненню ділових і міжлюдських зв’язків, а також збільшить обсяги українсько-індонезійського туристичного обміну», - зазначила Олена Кондратюк.

Сторони також обговорили питання щодо гендерної рівності та участі жінок у політиці. Азіс Сямсуддін проінформував О.Кондратюк, що Раду Народних Представників Республіки Індонезія очолює жінка, а 20% з 575 депутатів становлять жінки. Низку комітетів парламенту, зокрема, з питань оборони, також очолюють жінки. Відповідна гендерна квота, за словами А.Сямсуддіна, передбачена законодавством Індонезії.

Олена Кондратюк зазначила, що у Парламенті України також нараховується близько 20% жінок. «Однак ми плануємо піти далі і вийти на рівень 40% представництва жінок у місцевих радах, а в майбутньому і у Верховній Раді», - додала вона.

Наприкінці зустрічі Заступник Голови Ради Народних Представників Республіки Індонезія Азіс Сямсуддін запросив Олену Кондратюк здійснити робочий візит до Індонезії для обміну досвідом та посилення міжпарламентської співпраці. У зустрічі також взяли участь представники парламентської делегації Республіки Індонезія та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді.

Вас може зацікавити: