Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37209022
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4122
19855
70943
36975102
379546
741627
37209022

Ваш IP: 3.146.34.191
19 квітня 2024 04:25

Верховна Рада ІХ скликання показала, що може працювати ефективно, і сподіваюся, що так буде і надалі, - Дмитро Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп привітав народних депутатів із початком нового політичного етапу роботи та закликав до продовження ефективної і конструктивної співпраці.

"Позавчора був рівно рік, як ми працюємо разом. Незважаючи на іноді жорсткі й палкі дискусії, що бувають у стінах Парламенту, ми працювали досить швидко, ефективно і злагоджено. Майже 150 законів ми прийняли конституційною більшістю голосів, і це дуже показово", - підкреслив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков також зауважив, що минулого тижня наша держава відзначала дві урочисті знакові події - День Державного Прапора та День Незалежності України.

"Наступного року ми відзначатимемо 30-річчя Незалежності, і дуже бажано до цієї дати ухвалити загальний закон про державні символи. Вже було створено робочу групу з цього питання, до складу якої увійшли представники всіх депутатських фракцій та груп, а минулого тижня на позачерговій сесії ми прийняли відповідну Постанову. Сподіваюся, що зможемо плідно та ефективно попрацювати в цьому напрямі та довести цей процес до кінця”, - зазначив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту також нагадав, що 29 серпня Україна відзначала День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а сьогодні - п’яті роковини загибелі чотирьох нацгвардійців на площі Конституції.

"Сьогодні робочий день для багатьох із нас розпочався з урочистостей у зв’язку із загибеллю чотирьох нацгвардійців, які віддали своє життя не на фронті, а в мирному Києві. Я прошу профільні комітети та народних депутатів долучитися в межах повноважень до розслідування цього питання, адже винні досі не були покарані", - зауважив Голова Верховної Ради та запропонував вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Дмитро Разумков наголосив, що в Україні все ще триває боротьба з пандемією коронавірусу. “Верховна Рада зайняла у цьому питанні одну з лідируючих позицій. Впевнений, що ми не будемо зупинятись і продовжимо працювати над підтримкою малого та середнього бізнесу, розвитком внутрішнього потенціалу України. Держави завжди по-різному виходили зі світових криз: хтось повністю падав, а для когось це було поле можливостей, і я б дуже хотів, щоб разом ми зробили цю кризу для України саме полем можливостей”, - наголосив він.

Окрім того, Голова Парламенту звернув увагу народних депутатів, що було створено робочі групи щодо законопроекту про опозицію та щодо “законодавчого спаму”, однак до цих груп не надійшли пропозиції від депутатських фракцій та груп. “Хотілося б, щоб всі підключилися до цього процесу і ми вирішили такі важливі питання для нинішніх депутатів та для всіх, хто буде працювати у Парламенті після нас”, - підкреслив Дмитро Разумков.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.