Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37320606
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
27604
16988
61925
37138079
491130
741627
37320606

Ваш IP: 3.143.168.172
24 квітня 2024 20:26

В Вінницькому районі пройшли штабні тренування

З метою підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту Вінницького району до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого ураження внаслідок виникнення надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання боєприпасів Міністерства оборони України, а також для забезпечення життєдіяльності евакуйованого населення 28 квітня відбулося штабне тренування під керівництвом голови районної державної адміністрації – голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Віталія Урдзіка та голови Стрижавської селищної ради-голови селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Михайла Демченка.

До тренування долучились заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваль, заступник - голова районної евакуаційної комісії Микола Чухрій, заступник  директора департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Сергій Дев’ятий, та склад органів управління цивільного захисту району: районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, районна комісія з питань евакуації, керівний склад районних спеціалізованих служб цивільного захисту та працівники апарату районної державної адміністрації.

Розпочалися тренування зі спільного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та евакуаційної комісії під час якого учасники навчання заслухали доповіді керівників спеціалізованих служб про забезпечення, у разі необхідності, громади транспортом для евакуації населення, медичною допомогою, харчуванням та охороною громадського порядку.

Для організації евакуаційних заходів в Стрижавській громаді створено два збірних пункти евакуації в селах Дорожне та Медвідка, і один приймальний пункт на базі Стрижавської школи-ліцею.

Як працюють пункти збору та прийому евакуйованих учасники навчань ознайомилися на прикладі збірного пункту №1, який розгорнули в селі Дорожне, та пункті прийому евакуйованих №1, що знаходиться в Стрижавській школі-ліцей.

В зазначених пунктах організовано надання медичної допомоги особам, які її потребують, кімнати матері та дитини, а також залучені спеціалісти, які мають керувати ходом евакуації та прийомом евакуйованих, забезпечуватимуть евакуйованих продуктами харчування та товарами першої необхідності.

 Для проведення раптової евакуації з початком вибуху боєприпасів створено два пункти посадки в автотранспорт в місцях масового скупчення людей – в районі р. Південий Буг в селі Медвідка та площадка в районі ресторану «Дубовий гай».

Захист населення, яке проживає в десятикілометровій зоні можливого ураження, відбуватиметься шляхом укриття в захисних спорудах — підвалах, погребах тощо.

Заходи визначені Планом проведення тренувань виконані повністю, за підсумками проведених штабних тренувань, евакуаційні органи Вінницького району готові до виконання завдань за призначенням.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.