Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37315244
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
22242
16988
56563
37138079
485768
741627
37315244

Ваш IP: 3.141.100.120
24 квітня 2024 16:28

Україна та Євросоюз посилюють промисловий діалог – зустріч Глави Уряду з Єврокомісаром Ельжбєтою Бєньковскою

Україна та Європейський Союз посилюють діалог у сфері промисловості з метою прискорення економічного зростання в Україні та формування можливостей для залучення українських підприємств в європейські ланцюги доданої вартості та загальноєвропейську промислову стратегію. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малого і середнього бізнесу Ельжбєтою Бєньковскою.

«Сьогоднішня зустріч має надважливе значення. Ціль мого Уряду - забезпечити сталий економічний ріст. Потенціал промисловості має широкі можливості. Працюємо над тим, аби зняти бар’єри для розвитку і отримати нові імпульси для руху вперед по всіх секторах», - сказав Володимир Гройсман.

«Ми бачимо прогрес реформ, ми бачимо скільки зусиль ви докладаєте для проведення змін. Сподіваюсь, ми зможемо обговорити можливості різних секторів економіки, і ми говоримо про те, щоб Україна стала частиною нашої загальної промислової стратегії. Ми говоримо не просто про підтримку, а про деталі та конкретні акценти нашого промислового діалогу», - сказала Єврокомісар.

Глава Уряду проінформував Ельжбєту Бєньковску про порядок денний роботи Уряду, про основні напрямки роботи, серед яких – посилення інституціонального захисту бізнесу, полегшення умов ведення підприємництва, досягнення високих позицій в рейтингу Світового банку Doing Business, завершення формування антикорупційної вертикалі, продовження децентралізації.

«Ми масштабно відновлюємо інфраструктуру, займаємося будівництвом доріг, обговорюємо можливості концесії, - сказав Володимир Гройсман. - Наш пріоритет зростання економіки в 5-7%. Ми будемо динамічно рухатися далі».

Зі свого боку Єврокомісар підкреслила, що Україна насправді має великий потенціал розвитку, передусім в промисловій сфері, в агросфері. «Саме тому ми готові допомогти розкрити цей потенціал – з огляду, передусім, на регулятивні рішення, - зазначила Єврокомісар. – Ми віримо в вільну торгівлю (з Україною), у вільний ринок, ми ніколи на будемо йти врозріз з політикою СОТ та політикою вільної торгівлі».

Під час перемовин сторони також обговорили співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями та питання макрофінансової підтримки України з боку ЄС.

«Україна вже сьогодні є кращою за багатьма позиціями. Україна, насправді, - приклад для Європи в контексті відновлення держави. Ви маєте бути гордим тим, що ви зробили на шляху реформ. І нам потрібно посилювати наші зв’язки між підприємствами та в рамках промислових кластерів», - сказала Єврокомісар.

Довідково 

Однією з цілей візиту Комісара ЄС з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малого і середнього бізнесу Ельжбєти Бєньковскої є активізація Діалогу високого рівня Україна - ЄС щодо горизонтальних питань та окремих секторів промисловості.

Діалог високого рівня, започаткований в березні 2017 року, має сприяти вирішенню проблем промисловості, підвищенню довіри між підприємцями, залученню українських підприємств до міжнародних ланцюгів доданої вартості, розвитку інновацій.

Промисловий діалог став майданчиком для обміну інформацією та передовим досвідом щодо шляхів модернізації та реструктуризації української промисловості і поліпшення рамкових умов для підприємств, зокрема в сегменті малого та середнього бізнесу.

І тепер сторони планують затвердити Дорожню карту Діалогу Україна-ЄС як додатковий інструмент посилення співпраці.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.