Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37347422
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
23674
30746
88741
37138079
517946
741627
37347422

Ваш IP: 18.119.143.4
25 квітня 2024 22:18

Сергій Борзов: Ми не повинні чекати завершення війни, - вже сьогодні маємо думати про залучення інвесторів у традиційні та нові галузі економіки

Сьогодні, 28 лютого, Начальник ОВА Сергій Борзов взяв участь у Міжвідомчій нараді щодо створення і функціонування індустріальних парків на Вінниччині.

Модератором заходу виступив заступник голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

До обговорення долучилися народні депутати України: Ірина Борзова, Богдан Кицак, Юлія Овчинникова, Анатолій Драбовський, Максим Пашковський, а також представники Міністерства економіки та Мінрегіону,  голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, підприємці,  керівники районних військових адміністрацій, територіальних громад Вінниччини.

Начальник ОВА Сергій Борзов зауважив, що саме зараз важливо напрацьовувати зміни до українського законодавства, щоб всебічно сприяти створенню та розвитку індустріальних парків.

«Переконаний, що нові бачення та пропозиції, озвучені під час діалогу, сприятимуть новим управлінським рішенням та можливостям для залучення інвестицій. Адже ні розвиток держави, ні розвиток регіону неможливий без інвестицій та нових технологій». - зауважив очільник ОВА.

Він також акцентував,  що   Вінницька область має потенціал стати центром промислового розвитку та місцем розташування багатьох стратегічних підприємств.

Як підкреслив співавтор Закону «Про індустріальні парки» Дмитро Кисилевський, за останні два роки в Україні створено стимули для розвитку індустріальних парків.

«Я дуже радий, що наші громади сприйняли ці стимули та активно їх використовують», – підкреслив заступник голови профільного Комітету ВРУ.

Народний депутат України Ірина Борзова наголосила, що сьогодні головне – втримати економіку: «На Вінниччину релоковано багато підприємств із районів активних бойових дій, створено 1300 робочих місць. Через війну область приймає тисячі ВПО, у людей є проблеми з роботою. А відповідальний бізнес якраз створює робочі місця та сплачує податки до державного бюджету, з якого фінансуються Збройні Сили України».

Під час заходу заступник Начальника ОВА Сергій Здітовецький детально розповів про досвід залучення інвестицій у Вінницькій області. Він зазначив, що впродовж 2019-2021 років на території Вінниччини приватними інвесторами реалізовано 252 інвестиційні проєкти вартістю понад 7 мільярдів гривень.

«З початком повномасштабного вторгнення всі суб’єкти української економіки зіштовхнулися з непередбачуваними викликами: велика міграція населення та зниження ділової активності бізнесу, деякі підприємства були вимушені зупинити свою діяльність, а частина з них перемістили свої виробництва в більш безпечні регіони країни, зокрема, до Вінниччини», - зазначив Сергій Здітовецький.

Індустріальні парки можуть стати потужним інструментом швидкого відновлення промисловості нашої країни та сприятимуть місцевому економічному розвитку.

«Ми не повинні чекати завершення війни. Вже сьогодні маємо думати про стимулювання високотехнологічного промислового виробництва. Тільки разом ми можемо зробити Україною сильною та процвітаючою!» - резюмував Сергій Борзов.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.