Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36738787
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4320
27120
112603
36455495
648604
828250
36738787

Ваш IP: 44.211.117.101
29 березня 2024 03:44

Руслан Стефанчук: Європейці мають чітко зрозуміти одну істину: війна сьогодні не десь далеко, війна сьогодні — у Європі

Безперервність роботи Верховної Ради України під час війни, активізація міжпарламентських зав’язків, український шлях до євроінтеграції та умови для перемовин стали головними темами розмови під час інтерв’ю Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука виданню «Парламентський вісник».

«З 24 лютого, з першого дня війни, Український Парламент працює стабільно, у місті Києві, у будівлі Верховної Ради України. Ми вже провели понад 12 засідань Парламенту, де ухвалили більш як 160 законів», — заявив Голова Парламенту.

За його словами, того ж дня було ухвалено рішення щодо розподілу повноважень між керівництвом у разі загрози життю задля збереження легітимності законодавчого органу, місця та процедури проведення засідань та вирішили його не закривати, аби була змога продовжити роботу в будь-який момент.

Народні депутати були одностайні в рішенні відкласти політичні розбіжності, щоби Парламент працював на Україну, на Збройні сили України і для народу України.

Також Руслан Стефанчук повідомив, що в Парламенті більше п’яти народних депутатів України влилися до лав Збройних сил України, решта дуже потужно працюють на волонтерському фронті, координують гуманітарну допомогу, яка йде в Україну, допомагають нашим біженцям, які знаходяться за межами України.

Під час війни, сказав Голова Верховної Ради, дуже активізувалася міжпарламентська діяльність, що «пов’язано насамперед із підвищеним інтересом до України як держави, і до українського народу».

«Практично щодня я маю інтенсивні перемовини з усіма спікерами парламентів усього світу. Я запрошую їх відвідати Україну. Сьогодні майже 20 спікерів уже приїхали в Україну. Вони їздили й дивилися на власні очі, що відбувається в нас після того, як ворог покинув такі міста як Ірпінь, Бородянка й інші», — наголосив Руслан Стефанчук і додав: «Я дуже хочу, щоби сьогодні всі європейці чітко зрозуміли одну істину: треба розплющити очі, — війна сьогодні не десь далеко, війна сьогодні — у Європі».

Руслан Стефанчук зауважив, що «за сто днів війни вперше як Голова Парламенту виїхав з України з конкретною місією — отримати підтримку України на шляху до отримання статусу кандидата у ЄС». Під час зустрічей із європейським політичним істеблішментом наголошувалося на тому, що «Україна й українські збройні сили сьогодні ціною життів кращих українських синів і дочок стримують російську федерацію від того, щоби вона не пішла далі, що відстрочує час, але не результат».

За його словами, він вдячний тим, хто підтримує європейську інтеграцію України і пропонує скептикам подумати над тим, «що буде, якщо Україна не отримає статус кандидата». Спікер наголосив, що «ми знаходимося в точці біфуркації», після якої або українці отримають імпульс такого рішення у свою сторону, або такий імпульс отримає путін.

Торкаючись питання ймовірності перемовин із країною-агресором, Руслан Стефанчук зауважив, що є певні «червоні лінії»: територіальна цілісність, Донбас та Крим. Утім, сказав він, місце для переговорів є завжди, але «ми всі повинні зрозуміти, що з кожною Бучею, Ірпенем і Маріуполем коридор переговорів стає все вужчим і вужчим».

Коментуючи роль Європи в даному процесі, Руслан Стефанчук підкреслив: «У Франції є унікальна історична роль. Саме за головування Франції в Раді ЄС може бути прийняте історичне рішення, яке започаткує мир у всьому світі. Це рішення звучить дуже просто: Україна є кандидатом на вступ до Європейського Союзу».

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.