Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37215033
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10133
19855
76954
36975102
385557
741627
37215033

Ваш IP: 18.191.88.249
19 квітня 2024 10:37

Руслан Стефанчук розповів про пріоритети України, які потрібні для перемоги у війні з росією

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю для німецької газети  Die Welt закцентував головні пріоритети України, які потрібні для перемоги у загарбницькій війні, розв’язаній росією.

Він зауважив, що вести діалог з країною-загарбником можна тільки в одному напрямі – напрямі перемоги України.

«Розмову з паном путіним можна вести тільки в одному напрямі: коли він зупинить цю криваву війну, коли він відшкодує Україні всі питання, пов’язані з  репараціями за шкоду, яку він зробив. Все інше —  ми красномовно бачимо, ми не потребуємо слів, ми бачимо його дії», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Він звернув увагу, що є суттєва різниця між висловами німецьких політиків: «Україна повинна перемогти» та «Росія не має права перемогти». Німеччина не повинна мати такого різноголосся, має існувати один вислів — «України має перемогти, а це означає, що переможе вся Європа» і до цього потрібно йти спільно обом країнам. 

За його словами, перемога України складається з кількох складових.

«Перше — це повна перемога України, коли ми отримаємо ті території, якими Україна була наділена станом на 2014 рік, отримаємо репарації від російської федерації, а керівництво рф отримає свої вироки в Міжнародному кримінальному суді. Це поняття «повна перемога». Але шлях до цієї повної перемоги не є простий і буде складатися з багатьох інших перемог», — зазначив Спікер українського Парламенту.

Руслан Стефанчук додав, що одним зі шляхів є отримання Україною найновітнішого озброєння для повернення територій через відвоювання.  І чим швидше Україна отримає якісне озброєння, тим швидше використає його у війні, переламає її хід, а значить, швидше наблизиться до перемоги. За його словами, одним із таких озброєнь є системи ППО, які дадуть можливість захистити від ракет мирні українські міста. І тут важливо, щоб це була новітня зброя.

«Запропонована Німеччиною система кільцевого обміну не дасть відчутної переваги у веденні бойових дій. Для нас важливо, щоби разом з цією кільцевою поставкою, яка теж необхідна, Україна отримала насамперед модернову техніку, яка дасть можливість зробити суттєві зміни у військовій тактиці і стратегії», — наголосив Руслан Стефанчук і додав, що наша армія швидко вчиться.

На запитання щодо перебігу переговорів із росією, Руслан Стефанчук відповів, що російська сторона постійно змінювала ті чи інші умови й деякі з них були абсолютно неприйнятні для України.

«Україна чітко визначила червоні лінії,  на які вона погодитись не може. Це територіальна цілісність, зміна якої — втрата державної  незалежності та це втрата суверенітету. На ці речі Україна не піде ніколи. Інші речі ми готові обговорювати.

Станом на зараз, переговорний процес дуже знизився, тому що ведуться відповідні бойові дії, щоб кожна із сторін визначила і підвищила свою переговорну здатність», — зауважив Голова українського Парламенту.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.