Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37221562
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
16662
19855
83483
36975102
392086
741627
37221562

Ваш IP: 18.217.220.114
19 квітня 2024 20:08

Прем’єр-міністр: Україна є невід’ємною частиною реалізації цілей Європейського зеленого курсу

Під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 19 січня у режимі відеоконференції відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату в межах ініціативи Європейської Комісії «Європейський зелений курс».

У заході взяли участь члени Уряду, народні депутати України, представники Офісу Президента України, Ради національної безпеки і оборони, експертного середовища та бізнесу.

На засіданні учасниками було розглянуто низку важливих питань, озвучені пріоритети щодо долучення України до «Європейського зеленого курсу» (ЄЗК), зокрема, у сфері циркулярної економіки та органічного землеробства, довкілля, енергетики та енергоефективності, транспорту тощо.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що впровадження ЄЗК для України має широкі перспективи для ефективної роботи багатьох секторів економіки, включаючи енергетику, транспорт, енергоефективність, ресурсоефективне будівництво та реконструкцію будівель, енергоефективність теплопостачання.

«Сьогодні Україна докладає максимум зусиль для створення кліматично нейтрального європейського континенту та є невід’ємною частиною реалізації цілей Європейського зеленого курсу», — підкреслив Глава Уряду.

Зокрема, за словами Прем’єр-міністра, Україна продовжує активний діалог із ЄС щодо формування та реалізації політики ЄЗК.

«Наша країна має потенціал до виробництва чистої енергії та визначена одним із потенційних партнерів ЄС щодо виробництва та постачання водню. Тому ми налаштовані на розвиток водневих технологій і створення водневої екосистеми», — зазначив Денис Шмигаль.

Ще одним важливим кроком у рамках «енергетичного зеленого переходу» стане реформування вугільної галузі, що буде відбуватись в межах інклюзивної та справедливої трансформації вугільних регіонів. Цей процес передбачає створення нових робочих місць та перспектив для шахтарських міст.

Прем’єр-міністр закликав усіх докладати зусиль до виконання заявлених сьогодні пріоритетів.

Міжвідомча робоча група стане важливим інструментом врегулювання найбільш складних питань щодо подолання наслідків зміни клімату, розв’язання яких потребуватиме ухвалення рішень як на галузевому, так і на національному рівнях.

Основними напрямками діяльності міжвідомчої робочої групи є координація діяльності щодо подолання наслідків зміни клімату, вироблення підходів для суттєвого скорочення викидів парникових газів у відповідних секторах економіки й механізмів «зеленого» енергетичного переходу, розвиток сфери використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, впровадження ресурсоефективного будівництва, транспортної декарбонізації міст та розвитку розумної мобільності.

Прем’єр-міністр: Україна є невід’ємною частиною реалізації цілей Європейського зеленого курсуПрем’єр-міністр: Україна є невід’ємною частиною реалізації цілей Європейського зеленого курсуПрем’єр-міністр: Україна є невід’ємною частиною реалізації цілей Європейського зеленого курсуПрем’єр-міністр: Україна є невід’ємною частиною реалізації цілей Європейського зеленого курсу

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.