Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36487518
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
7826
24197
32023
36330641
397335
828250
36487518

Ваш IP: 44.197.113.64
19 березня 2024 07:39

Прем'єр-міністр провів зустріч із турецькими інвесторами

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочого візиту до Турецької Республіки 29 листопада провів круглий стіл з турецькими топ-компаніями із загальним портфелем інвестицій 5 млрд доларів. На зустрічі були присутні Віце-прем’єр-міністр — Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, Міністр інфраструктури Владислав Криклій, представники Українсько-турецької Ділової Ради при Раді зовнішньоекономічних зв’язків Турецької Республіки та інші.

Учасники круглого столу обговорили актуальні питання ведення бізнесу в Україні.

Прем’єр-міністр наголосив, що попри пандемію COVID-19, Україна та Туреччина активно розвивають двосторонні відносини.

«Як зазначив Президент України під час своєї зустрічі з турецькими підприємцями майже рік тому, Україна та Туреччина мають великий потенціал для співпраці та економічного зростання», — підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, Україна останнім часом зробила багато конкретних кроків назустріч інвесторам. «Це лібералізація ринку землі сільськогосподарського призначення, медична реформа, розвиток електронного урядування, а також полегшення умов для ведення бізнесу та інвестування, зокрема розвиток державно-приватного партнерства», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна має амбітні плани щодо побудови та реконструкції української інфраструктури: автомобільних доріг, мостів, енергетичної та медичної інфраструктури, а також інфраструктури у сфері водопостачання та переробки сміття.

«Інструменти, які дадуть нам можливість розвивати ці напрямки, це державно-приватне партнерство та державні гарантії. Наразі ми працюємо та вже зробили суттєвий прогрес у законодавчому колі в просуванні подібних інструментів в Україні», — зауважив Прем’єр-міністр.

Як повідомив Глава Уряду турецьким підприємцям, найперспективнішими сферами для інвестицій в Україні є агропромисловий комплекс, переробна промисловість енергетика, інфраструктура, туристична галузь, а також ті сфери, де Україна має конкурентні переваги, зокрема ІТ.

«Переконаний, що настав час для нових, ще більш масштабних історій успіху між нашими державами. Україна має широкий спектр пропозицій для інвестування та реалізації сучасних проектів», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також наголосив, що Україна та Туреччина не повинні збавляти обертів співпраці: «Одним зі значних кроків у розвитку наших двосторонніх відносин має стати підписання Угоди про вільну торгівлю», — сказав він.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зі свого боку розповів представникам турецьких компаній, що минулого року в Україні був ухвалений закон про концесії, що дало позитивний сигнал для інвесторів. Він також закликав присутніх брати участь у концесійних конкурсах та приватизаційних аукціонах в Україні.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.