Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36744691
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10224
27120
118507
36455495
654508
828250
36744691

Ваш IP: 3.236.138.253
29 березня 2024 09:07

Прем’єр-міністр провів зустріч із очільником МЗС Німеччини Гайко Маасом

Сторони обговорили співробітництво у сфері енергетики, Угоду про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, а також проведення четвертого Українсько-німецького економічного форуму в Берліні.

У понеділок, 24 серпня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з Федеральним Міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маасом.

Очільник Уряду подякував Німеччині та Європейському Союзу за підтримку в проведенні реформ та підкреслив, що Угода про асоціацію з ЄС залишається одним з основних інструментів впровадження системних змін в Україні.

«Наразі за дорученням Президента Уряд готує концепцію оновлення Угоди, щоб вона відповідала рівню наших відносин із ЄС. Уряд має на меті врахувати інтереси українського бізнесу, який прагне більш широко використовувати можливості Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС», - зазначив Денис Шмигаль та додав, що напрацьовані пропозиції Україна планує представити ЄС під час засідання Ради асоціації в грудні цього року.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр висловив очікування, що найближчим часом вдасться завершити процес укладення Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

«Ми розуміємо труднощі, але готові докласти максимальних зусиль для підписання цього документу. Це стало б конкретним інструментом сприяння відновленню авіаційного сектору, який серйозно постраждав від пандемії, як в Україні, так і в ЄС», - сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що Уряд планує до кінця місяця підписати з Федеральним міністерством економіки та енергетики Німеччини Спільну заяву про започаткування співробітництва у сфері енергетики. 

«Переконаний, що з її підписанням ми зможемо поглибити  співробітництво з Німеччиною у сфері енергетики. Очікуємо в рамках такого партнерства також на підтримку Німеччини в питанні трансформації вугільних регіонів України», - зазначив Глава Уряду.

Денис Шмигаль розповів Гайко Маасу, що Уряд України вже розпочав підготовку річної національної програми на 2021 рік, де особлива увага буде приділена переведенню сектору безпеки та оборони України на стандарти НАТО.

Також сторони порушили питання проведення четвертого Українсько-німецького економічного форуму в Берліні у 2021 році.

«Впевнений, що цей форум сприятиме поглибленню торговельно-економічного співробітництва наших країн. Досвід трьох попередніх форумів показав, що такі заходи за участі вищих посадовців обох країн надають потужних імпульсів для побудови двосторонньої довіри», - зауважив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду подякував Німеччині за внесок у справу відновлення територіальної цілісності та суверенітету України та за тверду підтримку санкцій проти Російської Федерації.

Зі свого боку Гайко Маас наголосив, що ФРН буде й надалі підтримувати Україну в рамках Нормандського формату, а також продовжить допомагати із впровадженням європейських реформ в Україні.

Крім того, Федеральний Міністр закордонних справ ФРН відзначив, що Німеччина готова надати всебічну підтримку Україні під час свого головування в Раді ЄС, що триватиме до кінця 2020 року.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.