Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36490346
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10654
24197
34851
36330641
400163
828250
36490346

Ваш IP: 44.213.99.37
19 березня 2024 10:21

Прем’єр-міністр обговорив шляхи покращення бізнес-клімату зі Східним комітетом німецької економіки

У вівторок, 6 жовтня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів відеоконференцію з керівництвом Східного комітету німецької економіки. У зустрічі взяли участь представники Уряду, Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, Голова, Президент та Генеральний директор Східноєвропейської спілки німецької економіки Олівер Гермес, Голова правління Німецько-української промислово-торговельної палати Александер Маркус, а також керівники німецьких підприємств.

Під час відеоконференції сторони, серед іншого, обговорили шляхи покращення інвестиційного та бізнес-клімату, інфраструктурні проекти, ініціативи у сфері енергоефективності та діджиталізацію.

Денис Шмигаль наголосив, що Німеччина є стратегічним партнером України в Європі, та зауважив, що в Україні працюють близько 2,5 тисячі німецьких компаній.

«Ми цінуємо внесок німецького бізнесу в розвиток національної економіки. Між нашими країнами склалися міцні економічні відносини й Німеччина — серед ключових партнерів України в торговій та інвестиційній сферах», — зазначив Глава Уряду, а також додав, що, попри пандемію COVID-19, Україна продовжує втілювати структурні реформи, щоб покращити бізнес-клімат.

Прем’єр-міністр відзначив, що одним з інструментів покращення умов ведення бізнесу в Україні є реформа цифрової трансформації. Напередодні відбувся другий Diia Summit, де були представлені нові електронні послуги та документи на порталі «Дія».

«Ця платформа покликана полегшити відносини держави, громадян і бізнесу. Вчора Президент України анонсував, що з вересня наступного року державним органам буде заборонено вимагати від громадян і бізнесу документи в паперовій формі. Це один з кроків, який не лише спростить і пришвидшить надання послуг, але й дасть змогу Україні позбутися великого прошарку корупції», — наголосив очільник Уряду.

Серед інших кроків у цьому напрямі Денис Шмигаль назвав розвиток мобільного зв’язку та інтернету, зокрема розширення покриття 4G-зв’язку на 95% території України та облаштування мобільним інтернетом міжнародних трас.

За словами Глави Уряду, важливим пріоритетом залишається розвиток логістичної галузі. Прем’єр-міністр підкреслив, що пандемія дала можливість Україні стати «логістичним хабом». «Тому для нас дуже важливо сьогодні, розвиваючи дороги, де наступний наш крок — це розвиток концесійних платних автомобільних доріг, розвивати й мультимодальні перевезення. Ми також затвердили програму розвитку внутрішніх водних шляхів. Всі ці речі виведуть Україну на наступний етап логістичного розвитку», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що Україна та Німеччина мають хороші перспективи у сфері енергетичного партнерства. «Наприкінці серпня ми підписали домовленість про енергетичне співробітництво. У нас є декілька важливих напрямків співпраці: в галузі справедливої трансформації вугільних регіонів та реалізація спільних проектів у сфері водневих технологій», — сказав очільник Уряду.

Денис Шмигаль також відзначив, що наступного року Уряд планує реалізацію стратегії розвитку меліорації в південних областях України, що дасть змогу втричі збільшити врожайність. За його словами, розвивати її планують, зокрема, через концесійні угоди. Прем’єр-міністр запросив німецький бізнес до участі в розвитку таких проектів.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр висловив сподівання, що спільна з Німецько-українською промислово-торговельною палатою четверта економічна конференція, що запланована на березень 2021 року в Берліні, відбудеться згідно з розкладом. А також запросив керівництво Східного комітету німецької економіки до Києва.

Зі свого боку, представники німецької сторони зазначили, що для подолання наслідків пандемії COVID-19 Європа має діяти спільно. Та відзначили, що відвідають Київ щойно це дозволить епідемічна ситуація.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.