Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36743627
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
9160
27120
117443
36455495
653444
828250
36743627

Ваш IP: 34.231.109.23
29 березня 2024 08:25

На базі ВПС Нідерландів Володимир Зеленський зустрівся з українськими військовими та ознайомився зі зразками озброєння, яке передається Україні

Глава держави також поспілкувався з українськими захисниками, які проходять реабілітацію після бойових поранень.

У межах офіційного візиту до Королівства Нідерланди Президент України Володимир Зеленський відвідав базу Королівських військово-повітряних сил Нідерландів.

Глава держави зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять навчання в Нідерландах, курсантами Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка, а також із пораненими воїнами, які перебувають на реабілітації в лікувальних закладах.

«Тут і зараз ми бачимо, що таке допомога і що таке захист життя. Це найпочесніша місія – робити все, щоб життя перемогло», – наголосив Володимир Зеленський.

Звертаючись до Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте й міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, Президент подякував їм і всім у Нідерландах, хто допомагає Україні.

Як зауважив Глава держави, зброя із цієї бази, яка допомагає українським захисникам, берегтиме нормальне, вільне, засноване на повазі життя українців і всіх європейців.

«Все це наближає перемогу, нашу спільну перемогу. Ми розіб'ємо російське зло й захистимо нашу свободу, наш спільний європейський спосіб життя», – заявив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Кайса Оллонгрен зазначила, що ця база – одна з локацій, на якій Нідерланди готують військове обладнання та озброєння для України.

«Відданість ваших солдатів справді надихає. Вони борються за вільну Україну. За Україну, яку зможуть передати своїм дітям. І ставки високі як для України, так і для всіх нас тут, у Нідерландах, і для всіх, хто поділяє цінності демократії, міжнародного права й територіальної цілісності», – сказала вона.

Міністр оборони повідомила, що Нідерланди підготували для потреб Міжнародного кримінального суду мобільну лабораторію для судмедекспертизи в Україні. Це дуже важливо для притягнення до відповідальності винних у злочинах.

Вона наголосила, що Нідерланди продовжать допомагати українському народові в його прагненні відбити російську агресію.

«Ми й далі робитимемо значний внесок у зміцнення військового потенціалу України. Зараз і в майбутньому, так довго, як це буде потрібно», – зазначила Кайса Оллонгрен. 

Разом із Прем'єр-міністром і міністром оборони Нідерландів Володимир Зеленський оглянув зразки військової техніки, яку передають Україні.

Президент поспілкувався з інструкторами, котрі проводять навчання для українських військовослужбовців, зокрема щодо використання сучасних західних систем озброєння.

Глава держави також поспілкувався з українськими захисниками, які проходять реабілітацію після бойових поранень.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна пишається своїми воїнами.

«Дякую вам за службу й бажаю всім нам перемоги», – зазначив він.

Крім того, Президент поспілкувався з експертами-криміналістами, які займаються збором доказів російських злочинів на території України.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.