Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36483756
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4064
24197
28261
36330641
393573
828250
36483756

Ваш IP: 3.236.18.23
19 березня 2024 04:30

Ми хочемо, щоб держава була комфортним сервісом для людей – Володимир Зеленський під час розмови з президентом компанії Microsoft

Президент України Володимир Зеленський провів розмову у форматі відеодзвінка з президентом компанії Microsoft Бредом Смітом.

Під час бесіди співрозмовники обговорили деталі та кроки з імплементації Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю, підписаного віце-прем'єр-міністром – міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та генеральним директором представництва Microsoft в Україні Яном Петером де Йонгом цього року.

Було зазначено, що одна з пріоритетних цілей влади та профільного міністерства – за два з половиною роки перевести всі державні послуги в онлайн та діджиталізувати основні державні процеси. Адже це один із важливих способів боротьби з корупцією.

«Ми дійсно цифровізуємо країну. Ми дійсно хочемо, щоб для людей держава була дуже комфортним сервісом. Ми перші зробили цифровий паспорт. Також зробили цифрові водійські права. У нас були проблеми з реєстрацією бізнесу, довгі черги, а сьогодні вже за 15-30 хвилин можна зареєструвати свій бізнес. Я вважаю, що це велика перемога», – розповів Володимир Зеленський.

За його словами, пріоритетне завдання на наступний рік – запустити програму Paperless.

«Ми хочемо вийти на те, щоб усі послуги до кінця моєї каденції, впродовж наступних трьох років були цифровізовані, і щоб ми дійшли до моєї великої мрії – щоб вибори в Україні також були трансформовані в інтернет-формат», – зазначив Глава держави.

На переконання Володимира Зеленського, якщо програма для онлайн-голосування буде розроблена українцями спільно з фахівцями однієї з провідних світових компаній, то «такій технології люди довірятимуть більше». Президент Microsoft повідомив, що нові технології мають стояти на захисті демократії.

Бред Сміт позитивно оцінив кроки української влади у напрямку діджиталізації послуг.

«Все це надзвичайно корисно для українців. І все це насправді дуже корисно для нас. Тому що під час залучення до цього процесу приватного та державного секторів розширюється цифровий ринок. Це ті кроки, які можуть змусити нас подивитися у майбутнє й мати більші амбіції щодо додаткових інвестицій, які ми можемо зробити», – зазначив Бред Сміт.

Володимир Зеленський закликав Microsoft активніше інвестувати в Україну, додавши, що українська влада гарантуватиме захист їхніх інвестицій та створюватиме сприятливий бізнес-клімат. Так, нещодавно для підтримки великих інвестицій було ухвалено в першому читанні закон щодо так званих інвестиційних нянь.

Глава держави подякував Бреду Сміту за анонсування впровадження в Україні програми хмарного сервісу, оскільки вона дає великі можливості побудови в країні інфраструктури для розміщення центрів обробки даних. Володимир Зеленський зауважив, що Українська держава має всі умови для будівництва потужних дата-центрів. Зокрема, сприятливий клімат, надлишок екологічно чистої атомної енергії, фахівців у відповідних сферах. За словами Бреда Сміта, розвиток хмарних технологій в Україні корисний як для звичайних громадян, так і для інвесторів та держави.

«Вкладати зараз зусилля у розвиток приватного сектору, а потім допомагати державному сектору переходити на хмарні технології – все це правильні кроки в напрямку майбутнього», – також зауважив він.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.