Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37387953
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
38354
25851
129272
37138079
558477
741627
37387953

Ваш IP: 18.220.187.178
26 квітня 2024 21:49

Конференція у Вільнюсі сприятиме ширшому залученню міжнародних партнерів до реформ в Україні, — Прем’єр-міністр

За участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 21 травня відбулася Конференція «Дорога до Вільнюса: пріоритети запланованої Конференції з реформ в Україні». Метою заходу є підготовка до Конференції реформ в Україні, яка запланована на 7-8 липня 2021 року у Вільнюсі (Литва).

У конференції також взяли участь Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, заступник Генерального директора Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії Катерина Матернова, голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Ека Ткешелашвілі.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд України системно підійшов до підготовки ключових програмних документів країни. Передусім Програми діяльності Уряду та Плану пріоритетних дій Уряду.

«Уряд також схвалив Національну економічну стратегію до 2030 року, до розроблення якої долучилося понад 500 учасників. Стратегія визначає довгострокову економічну візію, вектори та «червоні лінії» економічного розвитку. Документ визначає конкретні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, за словами Глави Уряду, НЕС-2030 враховує важливі наскрізні напрямки, які сьогодні є визначальними для євроінтеграційної політики — діджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток.

Прем’єр-міністр під час свого виступу відзначив, що Україна поділяє та повністю підтримує кліматичні амбіції ЄС і готує амбітні пропозиції щодо Другого Національного Визначеного Внеску.

«Уряд налаштований враховувати Зелений курс ЄС у своїй політиці. Щоб розробити власний порядок денний відповідно до Зеленого курсу ЄС нами спільно з ЄС започатковано окремий діалог з Єврокомісією», — зауважив очільник Уряду.

За словами Дениса Шмигаля, Україна представила ЄС свої пропозиції щодо співпраці і сторони спільно визначили 3 топ-пріоритети: енергоефективність, водень, трансформацію вугільних регіонів.

Прем’єр-міністр також нагадав, що в лютому цього року під час 7-го засідання Ради асоціації Україна — ЄС було досягнуто домовленість про подальші спільні кроки, насамперед щодо інтеграції до внутрішнього ринку ЄС та поглиблення галузевої інтеграції.

«На сьогодні сторони розпочали внутрішню оцінку досягнення цілей Угоди про асоціацію. Крім того, проводиться робота щодо подальшого перегляду лібералізації торгівлі товарами у рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС», — сказав Глава Уряду.

Як підкреслив Денис Шмигаль, інтенсивно триває політичний діалог з НАТО на рівні Уряду, органів державної влади та на рівні експертів.

Очільник Уряду додав, що розпочато консультації Альянсу та України для узгодження подальших спільних кроків.

«Цілеспрямований та планомірний перехід сектору безпеки та оборони України, її Збройних Сил на стандарти НАТО, є одним з першочергових пріоритетів Уряду», — наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр висловив сподівання, що Конференція реформ у липні цього року у Вільнюсі та заплановані в межах підготовки заходи сприятимуть кращому розумінню реформ в Україні та ширшому залученню міжнародних партнерів.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.