Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36746769
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
12302
27120
120585
36455495
656586
828250
36746769

Ваш IP: 54.175.59.242
29 березня 2024 10:35

Для держави дуже важливо не тільки виробляти власну високотехнологічну продукцію, а й експортувати - Дмитро Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у Харківській області відвідав акціонерні товариства «ХАРТРОН» та «ФЕД», а також державне підприємство «Харківський завод спеціальних машин».

На підприємстві «ХАРТРОН», що займається розробкою систем управління для ракетно-космічної техніки та різних галузей промисловості, Голова Парламенту ознайомився з особливостями створення блоків та окремих систем ракетних комплексів та їх модернізації.

Під час візиту до акціонерного товариства «ФЕД», яке спеціалізується на розробці, виробництві та ремонті агрегатів авіаційного, космічного та загальномашинобудівного призначення, Дмитро Разумков оглянув, зокрема, ділянки імпортозаміщення та електроніки, космічних програм.

“На цьому підприємстві ми бачимо синергію освіти та науки, яка більш ніж серйозно представлена в Харкові, і безпосереднє використання цих можливостей. Це приклад точки зростання для нашої держави”, - зазначив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков відзначив значний прогрес у роботі підприємства з 2014 року. “Ми бачимо гарний приклад імпортозаміщення і тієї продукції, яку раніше купували в Російській Федерації, і тих запчастин, які надходили з Європи та інших держав світу. Сподіваюся, що в майбутньому ми прийдемо до замкнутого циклу виробництва в цій галузі, адже вона створює економічний потенціал для держави і може забезпечити працівникам гідний рівень заробітної плати”, - підкреслив він.

Голова Верховної Ради зауважив, що високий рівень зарплат на підприємстві вдається забезпечувати у тому числі за рахунок роботи на експорт.

“Для держави дуже важливо не тільки виробляти, а й експортувати власну високотехнологічну продукцію, у тому числі - для міжнародного іміджу. Водночас потрібно, щоб наші підприємства працювали і на користь держави, але, на жаль, бюджет все ще залишається для нас проблемним питанням. Для формування так званого “антиковідівського” фонду нам довелось скоротити видатки по багатьом напрямам, але маю надію, що наступного року буде легше і можливості для оборонного замовлення будуть збільшені”, - зазначив Дмитро Разумков.

Він також наголосив, що робота державних підприємств тісно пов’язана в економіці з приватним сектором виробництва. “Я не прихильник ідеї повальної приватизації, адже повинні залишатися стратегічні державні об’єкти. Не лише оборонні, а й такі, що є стратегічними для розвитку країни - аерокосмічна галузь, авіабудівництво, високотехнологічні науки. Ми бачимо в Харкові приклади ефективної співпраці державних та приватних установ у цих сферах, і сподіваюсь їх ставатиме більше в Україні”, - зауважив Голова Парламенту.

У рамках візиту на Харківський завод спеціальних машин з виробництва продукції спеціального призначення для потреб оборонних відомств України та ремонту їх відповідної техніки Голова Верховної Ради ознайомився з особливостями роботи основних цехів підприємства.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.