Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36491064
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
11372
24197
35569
36330641
400881
828250
36491064

Ваш IP: 34.237.245.80
19 березня 2024 10:57

Аграріїв Вінницького району привітали з професійним святом

Щороку в третю неділю листопада в Україні професійне свято відзначають працівники сільського господарства. Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну.

Напередодні професійного свята в рамках робочого візиту аби привітати аграріїв Вінницького району голова районної державної адміністрації Євгеній Луценко спільно з заступником голови райдержадміністрації Миколою Чухрієм та директором Вінницької районної філії Вінницького обласного центру зайнятості Юрієм Парфенюком відвідали сільськогосподарські господарства району та поспілкувалися з керівниками.

Трудівників району, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств нагородили грамотами райдержадміністрації за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, самовіддану працю та з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства.

«Праця хлібороба ніколи не була легкою, особливо у цей непростий для країни час випробувань.  Лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають все більш вагомими та загальновизнаними. Районна влада поважає і шанобливо ставиться до вашої самовідданої праці, надзвичайно високо оцінює ваш внесок у соціально-економічний розвиток Вінницького краю», – зазначив Євгеній Луценко вітаючи хліборобів.

Голова райдержадміністрації Євгеній Луценко користуючись нагодою подякував генеральному директору ТОВ «Ольга» Федору Новику за те що оперативно відреагували та виділили кошти у сумі 30 тис.грн. для придбання службового автомобіля Вінницькому районному відділу поліції.

Під час поїздки  відвідали кінну ферму в с.Оленівка. На фермі працюють над розведенням ваговозних порід коней – зімноквіста, першерон, володимірський, торійська. Власник ферми тримає 56 коней.  

Для довідки:

ТОВ «Аграна Фрут Лука» с.Лука-Мелешківська, генеральний директор Євгеній Чепернатий. Товариство багато років займається вирощуванням зерняткових і кісточкових фруктів (плодові та ягідні культури: яблука, полуниця, вишня і малина). Його продукція реалізовується як в Україні так і за її межами. В день збирають близько 120 тонн полуниці. З одного гектара збирають 100 тонн яблук. В цьому році зібрали 12 тис. тонн яблук. Розпочинали зі 100 га саду, а сьогодні -  260 га. Створено близько 700 робочих місць.

ПП «Агрофірма Батьківщина» смт Стрижавка, директор Валерій Беспалько. Підприємство займається вирощуванням зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. В 2020 році підприємство вирощувало культури: пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник  та багаторічні трави. Крім того, підприємство займається тваринницькою галуззю. На підприємстві утримується 264 голів великої рогатої худоби, в тому числі 120 голів корів молочного напрямку. На підприємстві працює 53 працівники. Валерій Дмитрович є депутатом Стрижавської селищної ради, меценат  постійно допомагає соціальній сфері селища.  Виділяв кошти на будівництво трьох церков. 

СТОВ «Малі Крушлинці» с.Малі Крушлинці, директор Петро Герцун. Товариство займається вирощуванням зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. В 2020 році підприємство вирощувало культури: пшеницю, соняшник, кукурудзу, озимий ріпак. Створено 30 робочих місць.

ФГ «Родина В» смт Стрижавка, голова Галина Гоцуляк. Разом із чоловіком розпочинали свою діяльність з одного трактора та 10 га землі, а зараз обробляють близько 5 тис.га земель. Займаються вирощуванням зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. Цьогоріч урожайність кукурудзи в межах 100 ц з 1 га, соняшник – 34 ц з 1 га. Також займаються розведенням свиней. Створили 70 робочих місць.

ТОВ «Ольга» с.Стадниця, генеральний директор Федір Новик, директор Андрій Ковальчук. Сільськогосподарське підприємство, яке займається вирощуванням зернових, зернобобобих і олійних культур. Основні культури — озима пшениця, кукурудза, ріпак, сорго, горох; продаж насіння пшениці, сої, ячменю. На підприємстві працює більше 50 людей. Цьогоріч урожайність сої 2,6 тонни з 1 га, кукурудза 9 тонн з 1 га. Близко 300 тис.грн. підприємство виділило благодійної дороги на Стадницьку школу, а також на дорожні знаки та їх встановлення.

ТОВ «Зерносвіт» - сучасне високотехнологічне сільськогосподарське підприємство, що займається вирощуванням, зберіганням, переробкою та продажем зерна, директор Валентин Шига. Сортову пшеницю, вирощену на полях підприємства та закуплену в господарствах Вінниччини, підприємство переробляє на високоякісне борошно й висівки. Понад сто кваліфікованих працівників розвивають сьогодні основні сегменти діяльності компанії — виробництво та реалізацію борошна, вирощування, сушіння, зберігання та переробку зерна. На підприємстві цілодобово працює атестована лабораторія, обладнана найсучаснішими приладами, що забезпечує аналіз якісних показників зерна та борошна. Продукція ТОВ «Зерносвіт» здобула чимало нагород та сертифікатів якості. Було виділено кошти у сумі 30 тис.грн. для придбання службового автомобіля Вінницькому районному відділу поліції.

СТОВ «Поділля» с.Оленівка, директор Микола Правдюк. Товариство займається вирощуванням зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. Також займаються тваринницькою галуззю вирощують поголів’я м’ясного напрямку абердино-ангуської породи, безприв’язне утримання великої рогатої худоби.  

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.