Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37564592
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
3951
42546
133231
37258681
84491
650625
37564592

Ваш IP: 18.222.115.120
03 травня 2024 02:43

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 31 березня 2021 року № 85 "Про затвердження Положення про відділ фінансово - господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

  від 31 березня 2021 року                                    Вінниця                         № 85

   Про затвердження Положення про відділ фінансово - господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації

Відповідно до статей 5, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 26 січня 2011року             № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи», розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 березня 2021 року № 78 «Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 06.01.2021 року № 5 «Про внесення змін до штатного розпису апарату, структурного підрозділу районної державної адміністрації без статусу юридичної особи публічного права та затвердження структури апарату районної державної адміністрації»:

  1. Затвердити Положення про відділ фінансово – господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації, що додається.
  2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату районної державної адміністрації Олену Орловську.           

 

Голова районної державної

            адміністрації                                                                  Віталій УРДЗІК

  

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження голови районної

державної адміністрації                                                                     

від____________2021 року №______

 

 

                            

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ фінансово-господарського забезпечення

 апарату районної державної адміністрації

 

І. Загальні засади

1.Відділ фінансово-господарського забезпечення апарату Вінницької районної державної адміністрації (далі – відділ фінансового – господарського забезпечення) є структурним підрозділом апарату Вінницької районної державної адміністрації, що утворюється головою Вінницької районної державної адміністрації.       

2.Відділ фінансово-господарського забезпечення підпорядковується безпосередньо голові та керівнику апарату райдержадміністрації.  

3.У своїй діяльності відділ фінансово-господарського забезпечення керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Мінфіну, розпорядженнями голови райдержадміністрації, наказами керівника апарату райдержадміністрації іншими нормативними актами, Положенням про апарат Вінницької районної державної адміністрації та цим Положенням.

4.Основним завданням відділу фінансово-господарського забезпечення є:

  • ведення бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності райдержадміністрації та складання звітності;
  • відображення у документах достовірної та у повному обсязі інформації про господарські операції і результати діяльності, необхідної для оперативного управління бюджетними призначеннями (асигнуваннями) та фінансовими і матеріальними (нематеріальними) ресурсами;
  • забезпечення дотримання бюджетного законодавства при взятті бюджетних зобов’язань, своєчасного подання на реєстрацію таких зобов’язань, достовірного та у повному обсязі відображення операцій у бухгалтерському обліку та звітності;
  • забезпечення контролю за рухом майна, використанням фінансових і матеріальних (нематеріальних) ресурсів відповідно до затверджених нормативів і кошторисів;
  • запобігання виникненню негативних явищ у фінансово-господарській діяльності, виявлення і мобілізація внутрішньогосподарських резервів;
  • матеріально-технічне забезпечення, господарське і технічне обслуговування діяльності голови райдержадміністрації, його заступників, керівника апарату та працівників апарату;
  • нарахування заробітної плати структурним підрозділам районної державної адміністрації без статусу юридичної особи публічного права  (відділ архітектури та просторового розвитку, архівний відділ).

5.Діяльність  відділу фінансово-господарського забезпечення  здійснюється у відповідності з планами роботи районної державної адміністрації на основі перспективних поточних планів, затверджених керівником апарату.

6.Відділ фінансово-господарського забезпечення  при вирішенні питань, які належать до його компетенції взаємодіє з іншими відділами апарату, управліннями та службами райдержадміністрації.

7.Положення про відділ фінансово-господарського забезпечення затверджується головою райдержадміністрації.

8.Відділ фінансово-господарського забезпечення  очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади керівником апарату райдержадміністрації в установленому порядку. Під час його відсутності обов'язки начальника відділу виконує  головний спеціаліст.

9.Начальник  відділу фінансово-господарського забезпечення призначається на посаду та звільняється з посади керівником державної служби в порядку, визначеному Законом України «Про державну службу

П. Основні функції відділу фінансово-господарського забезпечення

На відділ фінансово-господарського забезпечення  покладаються наступні функції:

  1. Забезпечення оснащення засобами зв'язку і оргтехніки, канцелярським приладдям службових кабінетів голови райдержадміністрації, заступників голови, керівника апарату та працівників апарату.

2.Здійснення  заходів   щодо  охорони   службових  приміщень   і  майна  утримування  та збереження державних символів.

3.Технічне забезпечення проведення нарад та інших заходів, які проводяться головою райдержадміністрації і районної ради та їх заступниками.

4.Виявлення і мобілізація внутрігосподарських ресурсів, своєчасне запобігання негативним явищам у фінансово-господарській дисципліні.

5.Формування  повної і достовірної інформації про  господарські  процеси  результати діяльності установи.

6.Організація    бухгалтерського    обліку   та   звітності    згідно    нормативних   документів.

  1. 3дійснення контролю за збереженням основних засобів, малоцінних та швидкозношувальних предметів і інших матеріальних цінностей в місцях їх збереження і експлуатації.

ІІІ. Відділу надається право:

1.Представляти апарат районної державної адміністрації в установленому порядку з питань, що відносяться до її компетенції в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, підприємствах, установах та організаціях незалежно від форми власності.

2.Здійснювати  контроль за дотриманням належної бюджетно-фінансової  та господарської дисципліни в апараті райдержадміністрації.

3.Вимагати від відділів апарату своєчасної передачі необхідних документів: розпоряджень та наказів керівника апарату про призначення та звільнення працівників, надання відпусток, зміни в присвоєнні рангів, стажу для виплати   надбавок   за   вислугу  років,   розпоряджень   про   відрядження,   звіту матеріально-відповідальних осіб,  табеля обліку робочого часу, друкування бухгалтерських документів та інших.

4.Відділ фінансово-господарського забезпечення   у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з відділами апарату, управліннями, відділами, іншими підрозділами райдержадміністрації, а також з підприємствами, установами, організаціями.

5.Працівники відділу мають  право  відвідувати управління,  відділи,  інші  підрозділи райдержадміністрації, знайомитись з документами.

ІV. Структура

1.Структура і чисельність відділу затверджується головою райдержадміністрації за поданням керівника апарату.

2.Відділ очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади керівником апарату районної державної адміністрації з додержанням вимог Закону України «Про державну службу», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи».

3.Призначення працівників відділу та звільнення їх з роботи здійснюється керівником апарату райдержадміністрації, відповідно до чинного законодавства України.

  1. V. Начальник відділу фінансово-господарського забезпечення

1.Здійснює безпосереднє керівництво діяльністю відділу і персонально відповідає за належну організацію його роботи, за своєчасне і якісне виконання покладених на відділ функцій та завдань, за порядок і стан трудової дисципліни серед працівників відділу.

2.Визначає завдання і розподіляє обов’язки між працівниками відділу, аналізує результати роботи і вживає заходи для підвищення діяльності і кваліфікації працівників відділу.

3.Здійснює контроль за збереженням основних засобів, малоцінних та швидкозношувальних предметів і інших матеріальних цінностей в місцях їх збереження і експлуатації.

4.Здійснює матеріально технічне забезпечення діяльності голови районної державної адміністрації, його заступників, керівника апарату та працівників апарату.

5.Готує проєкти розпоряджень та наказів з питань фінансово - господарської діяльності, що входять до компетенції відділу.

6.Веде контроль за дотриманням ліміту та використання службового автотранспорту районної державної адміністрації.

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.