Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37214451
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
9551
19855
76372
36975102
384975
741627
37214451

Ваш IP: 13.58.57.131
19 квітня 2024 09:48

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 28 грудня 2021 року №309 "Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, в дитячий будинок сімейного типу родини""

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 

28 грудня 2021 року                      Вінниця                     № 309        

Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, в дитячий будинок сімейного типу родини

Відповідно до статей 22, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 55, 56 Цивільного кодексу України, статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», статей 1, 3, 5, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно- правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента України від 30.09.2019 року               № 721/2019 «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу» зі змінами та доповненнями, постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», враховуючи рішення Комісії з питань захисту прав дитини при Вінницькій районній державній адміністрації від 22.12.2021 року № 45, заяви батьків-вихователів:

        1.. Влаштувати на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу родини.

 

        2..Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Алла Берегуляк):

        2.1. Довести це розпорядження Літинській селищній раді Вінницького району Вінницької області, як органу опіки та піклування.

        2.2. Підготувати проєкт Договору про влаштування на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу родини, дитини, позбавлених батьківського піклування.

        2.3. Здійснювати контроль за виконанням договору про влаштування на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу родини, позбавлену батьківського піклування.

        2.4. Готувати  щорічно звіт про стан утримання, навчання і виховання  дитини, позбавленої батьківського піклування,  в дитячому будинку сімейного типу родини.

2.5. Попередити батьків-вихователів про те, що вони несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дитини, позбавленої батьківського піклування.

 

  1. Літинській селищній територіальній громаді (Анатолій Бичок):

3.1. Забезпечити соціальне супроводження дитячого будинку сімейного типу родини, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

3.2. Закріпити за дитячим будинком сімейного типу родини соціального працівника.

3.3. Сприяти проходженню батьками-вихователями відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їхнього виховного потенціалу.

        3.4. Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання дитини, позбавленої батьківського піклування.

        3.5. Забезпечити право дитини, позбавленої батьківського піклування, на освіту, вільний доступ до всіх видів освітніх послуг,  а в разі потреби, забезпечити індивідуальне навчання.

3.6. Сприяти укладенню декларації з метою отримання медичних послуг дитиною, позбавленою батьківського піклування, Добрянським Даніілом Артемовичем, 17.05.2017 року народження.

3.7. Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду  за потребою, диспансерного нагляду.

3.8. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та, за потребою, направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

3.9. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей Вінницької районної державної адміністрації інформацію про:

  • рівень розвитку та знань дитини, про участь батьків-вихователів у її вихованні;
  • стан здоров’я дитини, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря;
  • здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання дитини, позбавленої батьківського піклування.

 

  1. Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Жанна Куліда):

4.1. Забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення батькам-вихователям відповідно до призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу за принципом «гроші ходять за дитиною», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 552, у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

4.2. Здійснювати зазначені виплати на дитину, грошове забезпечення батькам-вихователям щомісяця до 20 числа.

 

  1. Сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Літин) відділу поліції № 3 Вінницького районного управління поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області (Костянтин Коробчинський) забезпечити супровід та проводити роботу щодо запобігання правопорушень дитини позбавленої батьківського піклування щорічно до 20 грудня  подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини, позбавленої батьківського піклування та батьків-вихователів.

 

  1. Укласти Договір про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу родини, між Вінницькою районною державною адміністрацією, Літинською селищною радою та батьками-вихователями.

 

7..Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Юлію Олійник.

 

 

Голова районної державної

     адміністрації                                                                     Віталій УРДЗІК

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.