Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37525664
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
7569
37994
94303
37258681
45563
650625
37525664

Ваш IP: 18.117.158.47
02 травня 2024 03:54

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 07 квітня 2021 року № 98 "Про затвердження Положення про експертну комісію архівного відділу Вінницької районної держаної адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 від 07 квітня  2021 року                                Вінниця                          № 98

 Про затвердження Положення про експертну комісію архівного відділу Вінницької районної держаної адміністрації

 Відповідно до статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», Порядку утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 року № 1004 (зі змінами), Типового положення про експертну комісію архівного відділу районної, районної у м.м. Києві і Севастополі державної адміністрації, міської ради, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 19.06.2013 № 1226/5 зі змінами, внесеними згідно з наказами Міністерства юстиції України від 25.04.2014 № 6925, від 02.11.2015 р. 2163/5, розпорядження голови районної держаної адміністрації від 06 січня 2021року № 2  «Про здійснення заходів щодо реорганізації структури районної державної адміністрації»:

  1. Затвердити Положення про експертну комісію архівного відділу Вінницької районної державної адміністрації, що додається
  2. Затвердити склад експертної комісії архівного відділу Вінницької районної державної адміністрації, що додається.

 

Голова районної державної

              адміністрації                                                                  Віталій УРДЗІК

 

   

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження голови районної       

 державної адміністрації

від_________2021 року №_____

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про експертну комісію архівного відділу Вінницької районної державної адміністрації

 

  1. Відповідно до Закону України „Про Національний архівний фонд та архівні установи” і Порядку утворення та діяльності  комісій з проведення експертизи  цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 року № 1004 „Про проведення експертизи цінності документів”, Типового положення про експертну комісію архівного відділу (далі ЕК) районної, районної у м.м. Києві і Севастополі державної адміністрації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України № 6925 від 25.04.2014, № 2163/5 від 02.11.2015 р.  утворюється  експертна комісія архівного відділу   Вінницької районної державної адміністрації для розгляду методичних та практичних питань, пов’язаних з проведенням експертизи цінності документів, здійснення методичного керівництва і координації діяльності експертних комісій державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності.
  2. ЕК є постійно діючим органом архівного відділу.
  3. У своїй діяльності ЕК керується Конституцією України і законами України, указами Президента України та Постановами Верховної ради України, прийнятими відповідно до Конституції України та законів України, актами  Кабінету Міністрів України,  нормативно-правовими актами Міністерства  юстиції України, іншими нормативно-правовими  актами та положенням про ЕК, затвердженим на підставі Типового положення.
  4. До складу ЕК входять фахівці з архівної справи, у т.ч. головні спеціалісти віддалених робочих місць архівного відділу, працівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, відділень творчих спілок, краєзнавці. Головою ЕК є начальник, а секретарем головний спеціаліст архівного відділу.

       Секретар за рішенням голови забезпечує скликання засідань ЕК, складає протоколи, доводить до відома заінтересованих  державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, об'єднань громадян, релігійних організацій, музеїв і бібліотек (далі юридичні особи), і окремих осіб рішення ЕК, здійснює облік і звітність про її роботу, веде документацію і забезпечує її зберігання.

  1. Завданнями ЕК архівного відділу  є координація роботи з проведення експертизи цінності документів юридичних осіб, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу.
  2. ЕК архівного відділу приймає рішення про:

      6.1 схвалення   і подання до ЕПК:

      - списків юридичних  та фізичних осіб, що є джерелами формування Національного архівного фонду (далі НАФ) і перебувають у зоні комплектування архівного відділу;

      -  описів справ постійного зберігання, внесених до НАФ;

     -  описів справ з кадрових питань (особового складу);

     -  актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ;

     - номенклатур справ юридичних осіб, що є джерелами формування НАФ і перебувають в зоні комплектування архівного відділу;

      - актів про вилучення з НАФ документів, які зберігаються в архівному відділі, у юридичних і фізичних осіб, що перебувають в зоні комплектування архівного відділу;

      - описів справ з особового складу, актів про вилучення для знищення документів , не внесених до НАФ, юридичних осіб, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу та в діяльності яких не утворюються документи НАФ;

     -  інструкцій з діловодства, положень про служби діловодства, архівні підрозділи та ЕК юридичних осіб, що є джерелами формування НАФ і перебувають у зоні комплектування архівного відділу;

  1. ЕК стосовно юридичних осіб, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу, має право:

     - контролювати дотримання  установлених правил проведення експертизи документів;

     - вимагати розшуку відсутніх документів НАФ, документів з (кадрових питань) особового складу та письмових пояснень у разі втрати цих документів;

    - одержувати відомості необхідні для визначення культурної цінності та строків зберігання документів;

    - заслуховувати на засіданнях  керівників  про стан упорядкування, обліку та збереженості документів, про причини втрати документів;

   - запрошувати на засідання членів ЕК юридичних осіб, а також інших фахівців як консультантів та експертів.

      8.Засідання ЕК проводяться не рідше ніж чотири  рази на рік і вважаються правоможними, якщо на ньому присутні не менше як дві третини складу її членів.

      Рішення ЕК приймається більшістю голосів,  оформляється протоколом, який підписується головою і секретарем ЕК, та набирає чинності з моменту затвердження начальником архівного відділу.

      Рішення ЕК є обов’язковим для виконання всіма архівними підрозділами установ, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу.

  1. У разі відмови начальника архівного відділу затвердити протокол засідання ЕК заінтересовані  юридичні особи можуть звернутися до центральної експертно-перевірної комісії Державної архівної служби України , рішення якої з цього питання є остаточним.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 розпорядження голови районної

державної адміністрації

від__________2021року  №_____

 

                                                                                                     СКЛАД

                                                                            експертної комісії архівного відділу

                                                                   Вінницької районної державної адміністрації

 

ПАЛІЙ

Ніна Михайлівна 

 

-

начальник архівного відділу районної       державної      адміністрації,  голова  комісії                     

РОМАНЧУК 

Ірина Анатоліївна

-

головний      спеціаліст   архівного  відділу районної        державної         адміністрації, секретар комісії

 

БЕЗКЛЕЙНА

Тетяна Андріївна

-

головний  спеціаліст архівного  відділу районної  держаної     адміністрації                                                                    (віддалене      робоче    місце    Погребище)

 

ГРИГОРИШЕНА

Ірина Леонідівна

-

головний  спеціаліст  архівного  відділу районної державної адміністрації                                                                     (віддалене       робоче        місце       Тиврів)

 

ДІДИЧ

Оксана Миколаївна

-

головний  спеціаліст архівного  відділу районної державної   адміністрації                                                                (віддалене         робоче      місце        Літин)

 

ЄМЕЦЬ

Ірина Іванівна

-

головний  спеціаліст  архівного  відділу                                          районної державної адміністрації                                                                    (віддалене        робоче     місце     Немирів)

 

КУШНІР    

Людмила Миколаївна                               

-

головний     спеціаліст   служби  у  справах

дітей   районної    державної  адміністрації

 

ОРЛОВСЬКА

Олена Леонідівна                                     

-

керівник    апарату    районної    державної

адміністрації

 

РИБАЧЕНКО

Ірина Володимирівна

-

завідувач     сектору    адміністрування  та

координації   архівного   відділу  районної  державної адміністрації

(віддалене       робоче       місце       Тиврів)

РОГОВИЙ

Олександр Іванович

-

головний    спеціаліст    архівного   відділу районної          державної        адміністрації (віддалене      робоче    місце      Липовець)

 

СКОРОБАГАЧ

Микола Васильович

-

завідувач КУ «Лука - Мелешківський                           трудовий архів» Лука -  Мелешківської                                                                      сільської  ради    (  за  згодою)

 

ХОДЗІЦЬКА

Світлана Володимирівна

-

головний  спеціаліст  архівного  відділу районної         державної         адміністрації

( віддалене        робоче         місце    Оратів)

 

_____________________________________________

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.