Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37603241
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
20435
22165
171880
37258681
123140
650625
37603241

Ваш IP: 18.191.236.174
04 травня 2024 22:53

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 30 січня 2018 року № 50 "Про затвердження Положення про відділ містобудування та архітектури Вінницької районної державної адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30 січня 2018 року                    № 50

Про затвердження Положення про відділ

                   містобудування  та архітектури Вінницької районної державної адміністрації

 

          Відповідно до статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Постанови  Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2012 року № 887 «Про затвердження Типового  положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації», Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 листопада 2012 року № 587 «Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення Положень про структурні підрозділи житлово-комунального господарства та будівництва, а також містобудування та архітектури місцевих державних адміністрацій»,  Наказу Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 15 липня 2016 року  № 340 «Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення Положень про структурні підрозділи з питань цивільного захисту місцевих державних адміністрацій», розпорядження голови районної державної адміністрації від 22 лютого 2016 року № 92 «Про затвердження структури районної державної адміністрації»  та розпорядження голови районної державної адміністрації від 23 листопада 2017 року № 89-рк Про деякі питання, пов’язані із набранням чинності Закону України  від 9 листопада 2017 року № 2190-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби»:

  1. Затвердити Положення про відділ містобудування та архітектури Вінницької районної  державної адміністрації у новій редакції, що додається.
  2. Начальнику відділу містобудування та архітектури Вінницької районної державної адміністрації Рудому В.С. провести державну реєстрацію установчих документів юридичної особи.
  3. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної державної адміністрації від 31 жовтня 2016 року  № 609 «Про  затвердження  Положення  про  відділ  містобудування  та архітектури Вінницької районної державної адміністрації».
  4.    Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.                         


 Голова районної державної

            адміністрації                                                             М.І. ДЕМЧЕНКО

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                   Розпорядження голови районної

                                                                           державної адміністрації

                                                                      від 30 січня 2018 року  № 50

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ містобудування та архітектури Вінницької

районної державної адміністрації

(Нова редакція)

  1. Відділ містобудування та архітектури районної державної адміністрації (далі – відділ) утворюється головою районної державної адміністрації, входить до її складу і в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечує виконання покладених на цей підрозділ завдань.
  2. Відділ містобудування та архітектури районної державної адміністрації є структурним підрозділом районної державної адміністрації та підзвітний і підконтрольний голові районної державної адміністрації, департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації, департаменту будівництва, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.
  3. Відділ є уповноваженим органом містобудування та архітектури, у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, наказами ДСНС, розпорядженнями голів обласної та районної державної адміністрацій, наказами начальника департаменту будівництва, містобудування та архітектури, департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації, рішеннями обласної та районної ради, а також положенням про відділ.
  4. Основним завданням відділу містобудування та архітектури районної державної адміністрації є забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування, архітектури та цивільного захисту на території району.
  5. Відділ відповідно до визначених галузевих повноважень виконує такі завдання:

5.1. Організовує виконання Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, наказів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, розпоряджень голови районної державної адміністрації з архітектури, містобудування та цивільного захисту, здійснює контроль за їх реалізацією;

5.2. Забезпечує в установленому порядку своєчасний розгляд заяв, звернень і скарг громадян, інших суб'єктів містобудування з питань, що належать до його компетенції та вживання відповідних заходів.

5.3. Забезпечує підготовку рішень щодо планування територій на регіональному (схема планування території району) та місцевому рівнях.

5.4. Вносить пропозиції щодо розроблення, коригування показників і затвердження схеми планування території району.

5.5. Готує пропозиції до програм соціально-економічного розвитку району і подання їх на розгляд до районної державної адміністрації.

5.6. Здійснює моніторинг:

- реалізації схеми планування території району;

- стану розроблення, оновлення містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях (схема планування району, генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій);

- забудови та іншого використання територій.

5.7. Сприяє розробленню містобудівної документації населених пунктів району.

5.8. Вносить пропозиції виконавчим органам місцевого самоврядування щодо необхідності розроблення, внесення змін до генеральних планів населених пунктів району, іншої містобудівної документації.

5.9. Сприяє органам місцевого самоврядування у вирішенні питань соціально-економічного розвитку відповідної території у межах своїх повноважень.

5.10. Забезпечує контроль в установленому порядку діяльності виконавчих органів сільських та селищних рад з питань делегованих повноважень, передбачених підпунктом «б» частини першої статті 31 та пунктом «3» статті 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

5.11. Готує пропозиції щодо встановлення режиму забудови територій, визначених для містобудівних потреб, за межами населених пунктів.

5.12. У межах компетенції, на підставі проектних рішень містобудівної документації регіонального рівня, приймає участь у підготовці пропозицій щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою району.

5.13. Забезпечує захист персональних даних.

5.14. Координацію діяльності:

- суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку територій, забудови населених пунктів на території району, поліпшення їх архітектурного вигляду, збереження традиційного характеру середовища і об’єктів архітектурної та містобудівної спадщини;

- підприємств, установ та організацій, які виконують роботи, надають послуги у сфері містобудування та архітектури.

5.15. Надає містобудівні умови  та обмеження забудови земельної ділянки.

5.16. Надає будівельний паспорт забудови земельної ділянки.

5.17. Надає пропозиції органам місцевого самоврядування щодо розроблення комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території населених пунктів району.

5.18. Оформлює паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності. 

5.19. Бере участь у реалізації державних і бюджетних програм з питань будівництва, зокрема розгортання будівництва доступного житла, молодіжного житлового будівництва, пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників, будівництва житла для окремих категорій громадян, реалізації проектів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (у разі визначення структурного підрозділу розпорядником коштів за програмою).

5.20.Розробляє проекти комплексних регіональних програм будівництва.

5.21. Здійснює моніторинг введених в експлуатацію соціально значущих та незавершених будівництвом об'єктів.

5.22. Здійснює моніторинг проектування та будівництва об'єктів в рамках реалізації проектів державного значення.

5.23. Бере участь у складанні переліків об'єктів, які фінансуються за рахунок державних капітальних вкладень, передбачених у державному та місцевому бюджетах для відповідної території.

5.24.Надає пропозиції щодо розроблення порядків залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

5.25.Розробляє проекти розпоряджень голови районної державної адміністрації, районних програм з питань містобудування, архітектури.

5.26. Готує пропозиції з питань містобудування, архітектури до проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку району на рік.

5.27.Бере участь у здійсненні заходів щодо запобігання і протидії корупції.

5.28.Розглядає в установленому законодавством порядку звернення громадян.

5.29. Забезпечує доступ до публічної інформації, розпорядником якої він є.

5.30. Контролює органи місцевого самоврядування та надає методичну допомогу з питань містобудування, архітектури.

5.31.Забезпечує у межах своїх повноважень реалізацію державної політики стосовно захисту інформації з обмеженим доступом.

5.32.Розглядає у випадках, встановлених законодавством, пропозиції суб'єктів   містобудування щодо визначення територій, вибору, вилучення (викупу) та надання земель для містобудівних потреб згідно з містобудівною документацією, розробляє та подає до районної державної адміністрації висновки цих питань, забезпечує контроль за використанням та забудовою зазначених територій, а також можливість провадження на них запланованої містобудівної діяльності;

        5.33. Реалізація державної політики у сфері цивільного захисту:

1) здійснення функцій постійно діючого органу управління районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (далі – районна ланка ЄДС ЦЗ);

2) забезпечення підготовки, скликання та проведення засідань, а також контролю за виконанням рішень комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, здійснення функцій робочого органу (секретаріату) такої комісії;

3) забезпечення готовності органів управління та сил цивільного захисту районної ланки ЄДС ЦЗ до дій за призначенням;

4) розроблення та подання на затвердження планів діяльності районної ланки ЄДС ЦЗ, інших планів у сфері цивільного захисту, здійснення контролю за їх виконанням;

5) розроблення проектів місцевих програм у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, зменшення можливих втрат, надання цих програм у встановленому порядку на затвердження, забезпечення моніторингу їх реалізації;

         6) організація та проведення моніторингу надзвичайних ситуацій, здійснення прогнозування імовірності їх виникнення та визначення показників ризику;

7) забезпечення створення і належного функціонування місцевих систем оповіщення цивільного захисту;

8) забезпечення здійснення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі;

9) підготовка пропозицій щодо утворення місцевих та комунальних аварійно-рятувальних служб, здійснення контролю за їх готовністю до дій за призначенням;

10) здійснення методичного керівництва щодо утворення та функціонування територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту та територіальних формувань цивільного захисту, здійснення контролю за їх готовністю до дій за призначенням;

11) надання методичної допомоги органам з евакуації щодо організації проведення евакуації та підготовки районів для розміщення евакуйованого населення і його життєзабезпечення, а також зберігання матеріальних і культурних цінностей; 

12) організація навчання з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки посадових осіб районної державної адміністрації та виконавчих органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, що належать до сфери їх управління, керівників та їх заступників, здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях;

13) організація підготовки органів управління та сил цивільного захисту районної ланки ЄДС ЦЗ до дій за призначенням;

14) здійснення контролю за проведенням практичної підготовки на підприємствах, в установах та організаціях шляхом узагальнення звітів про проведення спеціальних об'єктових навчань (тренувань) з питань цивільного захисту;

15) здійснення заходів радіаційного, хімічного, біологічного, медичного захисту населення та інженерного захисту територій від наслідків надзвичайних ситуацій; 

16) підготовка пропозицій щодо віднесення суб'єктів господарювання, що належать до сфери управління районної державної адміністрації та виконавчих органів місцевого самоврядуванн, а також тих, що знаходяться у приватній власності, до категорії цивільного захисту та надання їх переліку на затвердження у встановленому порядку;

17) визначення потреби та організація завчасного накопичення і підтримання у постійній готовності засобів індивідуального захисту для населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення і зонах спостереження суб'єктів господарювання радіаційної небезпеки I і II категорій, та формувань цивільного захисту, а також приладів дозиметричного і хімічного контролю та розвідки;

18) організація та здійснення заходів з питань створення, збереження і використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

19) організація виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту;

20) визначення потреби фонду захисних споруд цивільного захисту, планування та організація роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення, організація його укриття;

21) підготовка рішень про подальше використання захисних споруд цивільного захисту державної та комунальної власності;

22) організація обліку фонду захисних споруд цивільного захисту;

23) організація проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, виключення їх, за погодженням із ДСНС України, з фонду таких споруд; 

24) надання на запити замовників вихідних даних та вимог до завдань на розробку розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту у складі містобудівної документації та участь у підготовці вихідних даних для розробки розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту у проектній документації;

27) підтримання у готовності пунктів управління районної державної адміністрації, забезпечення їх обладнання засобами управління, організація оперативно-чергової служби в цілодобовому режимі;

26) розроблення та вжиття заходів щодо забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в особливий період;

27) у режимі підвищеної готовності для районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту:

- забезпечення організації оповіщення органів управління та сил цивільного захисту районної ланки ЄДС ЦЗ, а також населення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації та інформування їх про дії у можливій зоні надзвичайної ситуації; 

- формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки та підготовки пропозицій щодо її нормалізації;

- підготовка розпорядчих документів, спрямованих на посилення спостереження та контролю за гідрометеорологічною обстановкою, ситуацією на потенційно небезпечних об'єктах, території об'єкта підвищеної небезпеки та/або за його межами, території, на якій існує загроза виникнення геологічних та гідрогеологічних явищ і процесів, а також здійснення постійного прогнозування можливості виникнення надзвичайних ситуацій та їх масштабів;

- організація функціонування постів радіаційного і хімічного спостереження та розрахунково-аналітичних груп для здійснення спостереження за радіаційною і хімічною обстановкою при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних з викидом (виливом) у довкілля радіоактивних та небезпечних хімічних речовин;

- уточнення (у разі потреби) планів реагування на надзвичайні ситуації, здійснення заходів щодо запобігання їх виникненню;

- уточнення та здійснення заходів щодо захисту населення і територій від можливих надзвичайних ситуацій;

- участь у заходах із приведення у готовність наявних сил і засобів цивільного захисту, підготовка пропозицій щодо залучення у разі потреби додаткових сил і засобів;

28) у режимі надзвичайної ситуації для районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту:

- забезпечення організації оповіщення органів управління та сил цивільного захисту районної ланки ЄДС ЦЗ, а також населення про виникнення надзвичайної ситуації;

- підготовка розпорядчих документів щодо переведення районної ланки ЄДС ЦЗ у режим надзвичайної ситуації, про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, у разі прийняття рішення про її утворення;

- організація робіт із визначення зони надзвичайної ситуації;

- здійснення постійного прогнозування зони можливого поширення надзвичайної ситуації та масштабів можливих наслідків;

- участь в організації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, керівництві проведенням відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

- участь в організації заходів щодо життєзабезпечення постраждалого населення;

- участь в організації (у разі потреби) евакуаційних заходів;

- участь в організації радіаційного, хімічного, біологічного, інженерного та медичного захисту населення і територій від наслідків надзвичайної ситуації;

- організація безперервного контролю за розвитком надзвичайної ситуації та обстановкою на аварійних об'єктах і прилеглих до них територіях;

забезпечення інформування органів управління цивільного захисту та населення про розвиток надзвичайної ситуації та заходи, що здійснюються;

29) у режимі надзвичайного стану - виконання завдань відповідно до Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану";

30) здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, визначених законом.

  1. Відділ для здійснення повноважень та виконання завдань, що визначені, має право:

6.1. Одержувати в установленому порядку від інших структурних підрозділів районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб необхідну інформацію, документи і матеріали.

6.2. Залучати до виконання окремих робіт, участі у вивченні окремих питань спеціалістів, фахівців інших структурних підрозділів районної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), представників громадських об’єднань (за згодою).

6.3. Вносити в установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи районної державної адміністрації в галузі містобудування, архітектури та цивільного захисту.

6.4. Користуватись в установленому порядку інформаційними базами органів виконавчої влади, системами зв’язку і комунікаціями спеціального зв’язку та іншими технічними засобами.

6.5. Скликати в установленому порядку наради, що належать до компетенції відділу містобудування та архітектури районної державної адміністрації.

  1. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими структурними підрозділами районної державної адміністрації, органами місцевого самоврядування, районним сектором ГУ ДСНС України у Вінницькій області та іншими суб’єктами забезпечення цивільного захисту, а також підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, об'єднаннями громадян та громадянами.

8.Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади головою районної державної адміністрації за погодженням з обласною державною адміністрацією, Департаментом будівництва, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації та місцевою організацією Національної спілки архітекторів України в установленому законодавством порядку.

Начальник відділу за посадою є головним архітектором району.

  1. Начальник відділу:

9.1. Здійснює керівництво відділом, несе персональну відповідальність за організацію та результати його діяльності, сприяє створенню належних умов праці;

        9.2. Подає на затвердження голові районної державної адміністрації  положення про  відділ;

9.3. Затверджує посадові інструкції працівників відділу та розподіляє обов’язки між ними;

9.4. Здійснює призначення на посаду та звільнення з посади у порядку, передбаченому законодавством про державну службу, державних службовців відділу, присвоєння їм рангів державних службовців, їх заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності та вирішує інші питання що стосуються  проходження державної служби.

9.5. Здійснює повноваження з питань державної служби та організації роботи інших працівників відділу;

9.6. Планує роботу відділу, вносить пропозиції щодо формування планів роботи районної державної адміністрації;

9.7. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи відділу;

9.8. Звітує перед головою районної державної адміністрації про виконання покладених на відділ завдань та затверджених планів роботи;

9.9. Вносить пропозиції щодо розгляду на засіданнях колегії питань, що належать до компетенції відділу, та розробляє проекти відповідних рішень;

9.10. Може брати участь у засіданнях органів місцевого самоврядування;

9.11.Представляє інтереси відділу у взаємовідносинах з іншими структурними підрозділами районної державної адміністрації, з міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями - за дорученням керівництва відповідної місцевої держадміністрації;

9.12.Проводить особистий прийом громадян з питань, що належать до повноважень  відділу;

9.13.Забезпечує дотримання працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавської дисципліни;

9.14. Здійснює інші повноваження, визначені законом.

  1. 10. Головний спеціаліст відділу, який відповідає за реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту має право:

  порушувати клопотання щодо залучення до здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій та їх ліквідацією, сил районної ланки ЄДС ЦЗ згідно з відповідними планами взаємодії, а також окремих спеціалістів, фахівців інших структурних підрозділів районної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), представників громадських об’єднань (за згодою);

надавати методичну допомогу іншим структурним підрозділам районної державної адміністрації, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям незалежно від форм власності, їх особам щодо

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків таких ситуацій;

брати участь у розгляді районною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування питань, пов'язаних з діяльністю органів управління і сил районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її формувань.

  1. Накази начальника відділу, що суперечать Конституції та законам України, актам Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, можуть бути скасовані головою районної державної адміністрації, відповідним міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади.
  2. Відділ утримується за рахунок коштів державного бюджету. Граничну чисельність, фонд оплати праці працівників відділу визначає голова районної державної адміністрації у межах відповідних бюджетних призначень.

Фінансування відділу та виплату заробітної плати працівникам відділу здійснює відділ фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації.

13.Доходи (прибутки) відділу містобудування та архітектури  Вінницької райдержадміністрації використовуються виключно для фінансування видатків на його утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначеними в цьому Положенні.

  1. Забороняється розподіляти отримані прибутки або їх частини серед працівників відділу містобудування та архітектури Вінницької райдержадміністрації, крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску.

15.У разі припинення діяльності відділу містобудування та архітектури Вінницької райдержадміністрації (в результаті його ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення) активи передаються одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховуються до доходу бюджету.

16.Штатний розпис та кошторис Відділу затверджує голова райдержадміністрації за пропозицією начальника Відділу відповідно до Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 року № 228.

  1. Відділ має статус юридичної особи публічного права, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, власні бланки.

 

 

Голова районної державної

            адміністрації                                                             М.І. ДЕМЧЕНКО

 

 

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.