Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37631812
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
6878
21177
6878
37431361
151711
650625
37631812

Ваш IP: 13.58.244.216
06 травня 2024 17:28

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 20 лютого 2018 року № 95 "Деякі питання фінансування видатків районного бюджету"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 від   20 лютого 2018 року               № 95

 

Деякі питання фінансування видатків районного бюджету

 

Відповідно до статей 6, 18, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  Бюджетного кодексу України, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 24.01.2018 року № 55 «Деякі питання фінансування видатків обласного бюджету», з метою організації своєчасного фінансування головних розпорядників, розпорядників та надання фінансової підтримки одержувачам коштів районного бюджету і здійснення контролю за ефективним та раціональним використанням коштів районного бюджету, в тому числі за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та місцевих бюджетів: 

 

  1. Затвердити Порядок фінансування видатків районного бюджету (далі – Порядок), що додається.
  2. Головним розпорядникам коштів районного бюджету, визначеним рішенням сесії районної ради про районний бюджет на відповідний рік:

2.1. Неухильно дотримуватись вимог Порядку, затвердженого цим розпорядженням відповідно до компетенції та довести його до виконання розпорядникам та одержувачам коштів районного бюджету, що входять до складу їх мережі.

2.2. Забезпечити фінансування видатків та контроль за здійсненням видатків установами, закладами та організаціями що входять до складу мережі, відокремлено за рахунок власних доходів районного бюджету, освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я і за рахунок інших міжбюджетних трансфертів з державного та місцевих бюджетів через відкриті в

управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області окремі реєстраційні рахунки.

2.3. Не допускати виникнення простроченої кредиторської заборгованості по будь-яких видатках районного бюджету.

  1. Рекомендувати головам сільських та селищних рад затвердити відповідні порядки фінансування видатків сільських та селищних бюджетів.
  2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 12 травня 2017 року № 299 «Про затвердження Порядків фінансування видатків районного бюджету».

  3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.


Голова районної державної

            адміністрації                                                                 М.І.ДЕМЧЕНКО

 

 

                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО 
                                                                                                              Розпорядження голови районної 

                                                             державної адміністрації

                                                                             від 20 лютого 2018 року №95

 


                            П О Р Я Д О К

                           фінансування видатків районного бюджету

 

  1. Порядок фінансування видатків районного бюджету (далі – Порядок) розроблено відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, постанов Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (із змінами), від 23 січня 2015 року №11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам» (із змінами) та від 15 грудня 2010 року № 1132 «Про затвердження Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів» (із змінами), наказів Міністерства фінансів України від 23 серпня 2012 року № 938 «Про затвердження Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів» (із змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2012 року за №1569/21881 та від 24 грудня 2012 року №1407 «Про затвердження Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами» (із змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 17 січня 2013 року за №130/22662 та інших актів чинного законодавства, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 24.01.2018 року №55 «Деякі питання фінансування видатків обласного бюджету», інших актів чинного законодавства з метою організації планомірної роботи щодо здійснення своєчасного поточного фінансування головних розпорядників, розпорядників та надання фінансової підтримки одержувачам коштів районного бюджету, а також забезпечення контролю за ефективним цільовим і раціональним використанням бюджетних коштів, недопущення необґрунтованих та довготривалих залишків коштів на реєстраційних рахунках і попередження виникнення простроченої заборгованості.
  2. Фінансування головних розпорядників коштів районного бюджету здійснюється фінансовим управлінням районної державної адміністрації щомісячно протягом відповідного бюджетного року у межах передбачених в районному бюджеті місячних бюджетних призначень із урахуванням недофінансованих (перехідних) залишків бюджетних призначень у попередні місяці та виключно у разі наявності зареєстрованих фінансових зобов’язань (крім оплати праці з нарахуваннями, міжбюджетних трансфертів та капітальних видатків) в управлінні Державної казначейської служби України  у Вінницькому районі Вінницької області.
  3. Основне щомісячне фінансування здійснюється фінансовим управлінням районної державної адміністрації чотири рази у місяць, а саме: перше – 2-4 числа, друге – 12-14 числа, третє – 21-23 числа, четверте – 27-29 числа, а у разі припадання цих дат на вихідні або святкові дні – у переддень, або наступного робочого дня. 
  4. В окремих випадках допускається позачергове фінансування у разі виникнення нагальної потреби, у тому числі і у разі недостатності коштів на відповідних котлових рахунках районного бюджету на дату основного фінансування.

Підставою для позачергового фінансування є заявка головного розпорядника коштів районного бюджету із зазначенням необхідних обсягів фінансування у розрізі кодів програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів (КПКВКМБ) та кодів економічної класифікації видатків (КЕКВ) з обґрунтуванням нагальної необхідності здійснення такого фінансування, яка подається до фінансового управління районної державної адміністрації.

  1. Фінансування капітальних видатків здійснюється фінансовим управлінням районної державної адміністрації у режимі основного та позачергового фінансування, відповідно до поданих заявок головними розпорядниками коштів районного бюджету у розрізі розпорядників нижчого рівня та одержувачів, кодів програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів (КПКВКМБ) та кодів економічної класифікації видатків (КЕКВ) з обґрунтуванням необхідності здійснення такого фінансування. 
  2. Головні розпорядники, розпорядники та одержувачі коштів районного бюджету здійснюють реєстрацію фінансових зобов’язань в управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області чотири рази на місяць, орієнтуючись на дати здійснення основного фінансування, що визначені у пункті 3 цього Порядку з врахуванням граничних термінів реєстрації фінансових зобов’язань, визначених чинним законодавством. 
  3. У процесі реєстрації фінансових зобов’язань в управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області, при поданні заявок на фінансування видатків та при підготовці розпоряджень на фінансування у терміни основного чотириразового фінансування, пунктом 3 Порядку, фінансове управління районної державної адміністрації, головні розпорядники коштів районного бюджету, розпорядники та одержувачі коштів враховують пріоритетну черговість фінансування видатків, а саме:

перша черга – оплата праці з відповідними нарахуваннями;

друга черга – енергоносії та комунальні послуги, інші захищені видатки;

третя черга – невідкладні та першочергові незахищені видатки;

четверта черга – інші незахищені видатки;

п’ята черга – капітальні видатки (у разі наявності достатніх підстав для їх фінансування – закінчення закупівель, підписання актів виконаних робіт тощо).

У разі виникнення обставин щодо необхідності невідкладного фінансування поточних та капітальних видатків, як у режимі основного, так і позачергового фінансування, пріоритетну черговість фінансування може бути змінено за рішенням фінансового управління районної державної адміністрації за умови відповідного обґрунтування головного розпорядника коштів районного бюджету.

  1. Фінансове управління районної державної адміністрації готує розпорядження про виділення коштів загального фонду районного бюджету у терміни, визначені пунктом 3 Порядку, виключно щодо видатків, зареєстрованих як фінансові зобов’язання в управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області (крім оплати праці з нарахуваннями, міжбюджетних трансфертів та капітальних видатків).

Розпорядження про виділення коштів спеціального фонду (бюджету розвитку) районного бюджету на капітальні видатки готуються відповідно до заявок головних розпорядників коштів районного бюджету. Реєстрація фінансових зобов’язань з видатків капітального характеру здійснюється відповідно до профінансованих сум згідно розпоряджень про виділення коштів спеціального фонду (бюджету розвитку) районного бюджету.

  1. Відповідальність та контроль за своєчасною та пріоритетною черговістю реєстрації фінансових зобов’язань в управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області, подання заявок на фінансування фінансовому управлінню районної державної адміністрації, забезпечення розподілу коштів між розпорядниками коштів нижчого рівня та одержувачами коштів і подання його управлінню Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області, а також за дотриманням при цьому нормативно-правових актів з питань публічних закупівель, покладається на головних розпорядників коштів районного бюджету. 
  2. Фінансове управління районної державної адміністрації може відмовити головному розпоряднику коштів районного бюджету в основному поточному та/або позачерговому фінансуванні (призупинити фінансування) у разі порушення останнім бюджетного законодавства та цього Порядку.

 Відмова у фінансуванні (призупинення фінансування) оформляється листом на адресу головного розпорядника коштів районного бюджету з наведенням відповідних аргументів та з пропозиціями щодо вжиття відповідним головним розпорядником коштів заходів щодо відновлення фінансування.

  1. Пропозиції щодо внесення змін до кошторисів, помісячних розписів та планів використання коштів підвідомчих розпорядників та одержувачів коштів подаються головними розпорядниками коштів районного бюджету фінансовому управлінню районної державної адміністрації не частіше одного разу на місяць, а саме: 15-22 числа місяця. 

Зазначені пропозиції подаються разом із супровідним листом, у якому наводиться детальне обґрунтування запропонованих змін в розрізі підвідомчих розпорядників та одержувачів коштів, відповідних кодів програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів (КПКВКМБ) та кодів економічної класифікації видатків (КЕКВ) з обов’язковим наданням копій звернень підвідомчих розпорядників та одержувачів коштів.

  1. Фінансове управління районної державної адміністрації забезпечує загальну координацію діяльності учасників бюджетного процесу щодо виконання Порядку.

 

                          ______________________________________________

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.