Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37853959
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
1709
23487
51445
37624934
373858
650625
37853959

Ваш IP: 3.15.178.207
16 травня 2024 02:50

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 20 січня 2017 року № 21 "Про проект районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 20 січня 2017 року  № 21

Про проект районної Програми забезпечення виконання Вінницькою

районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки


Відповідно до статей 2, 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення  22 сесії  Вінницької  районної ради 6 скликання  від  17.09.2013 року

№ 453 «Про Порядок формування, фінансування і моніторингу виконання районних (комплексних) програм та включення їх до щорічних програм соціально-економічного розвитку Вінницького району»:

1.Схвалити проект районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою  та інших повноважень на 2017-2018 роки, згідно з додатком.

2.Винести районну Програму забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки на затвердження сесії районної ради.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Голова районної державної

адміністрації                                                                       М.І.ДЕМЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК

до розпорядження голови районної державної адміністрації

від 20 січня 2017 2017 року № 21

Проект районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки

І. І. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОГРАМИ

1

Ініціатор розроблення програми:

Вінницька районна державна адміністрація

2

Розробник програми

Організаційний відділ апарату Вінницької райдержадміністрації

3

Співрозробники програми

Управління: фінансове,  економіки, праці та соціального захисту населення, ,відділ агропромислового розвитку; організаційний відділ апарату Вінницької райдержадміністрації

4

Відповідальний виконавець програми

Організаційний відділ апарату Вінницької райдержадміністрації

5

Учасники програми

Управління: фінансове,  економіки, праці та соціального захисту населення, ,відділ агропромислового розвитку; організаційний відділ апарату Вінницької райдержадміністрації

6

Терміни реалізації програми

2017-2018 р.р.

7

Етапи виконання програми

(для довгострокових програм)

-

8

Перелік місцевих бюджетів, які приймають участь у виконанні програми (для комплексних програм)

-

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього в тому числі

517,7

9.1

коштів районного бюджету:

517,7

9.2

коштів інших джерел

-

ІІ. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма.

На виконання рішення 14 сесії Вінницької районної ради 22 скликання від 26.07.1997 року «Про делегування окремих повноважень районної ради районній державній адміністрації» (зі змінами) на підставі ст.44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою покращення системи державного управління, подальшого розвитку місцевого самоврядування, підвищення рівня та авторитету органів виконавчої влади на місцях, розроблено районну Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень  на 2017-2018 роки (далі Програма).

Протягом останніх років фінансування видатків з загального фонду Державного бюджету не забезпечує в повному обсязі проведення видатків до потреби на виконання власних делегованих повноважень.

Основними завданнями даної Програми є забезпечення виконання програми економічного і  соціального розвитку району, інших програм районного бюджету, делегованих та інших повноважень, передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» для взаємодії районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування щодо спільного вирішення питань економічного, соціального розвитку району: здійснення правового забезпечення діяльності районної державної адміністрації, надання практичної та методичної допомоги органам місцевого самоврядування при добровільному об’єднанні територіальних громад, консультацій та сприяння процесу добровільному об’єднанні територіальних громад, надання підприємствам, установам, організаціям методичної та іншої практичної допомоги, спрямованої на правильне застосування, неухильне додержання актів законодавства; підготовка, дослідження аналітичних та інших матеріалів разом із структурними підрозділами районної державної адміністрації, територіальними органами міністерств про соціально-економічне і суспільно-політичне становище в районі, надання рекомендацій з даного питання.

 

ІІІ. Мета Програми.

Забезпечення виконання повноважень, делегованих районною радою районній державній адміністрації та інших повноважень,  які здійснюються Вінницькою районною державною адміністрацією та її структурними  підрозділами, а також консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами, службами і комісіями, утвореними головою районної державної адміністрації.

Проведення аналізу роботи органів місцевого самоврядування у межах повноважень і в порядку, визначених законодавством, надання методичної та іншої практичної допомоги з удосконалення організації їх роботи, підготовка пропозиції щодо поглиблення взаємодії районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування для спільного вирішення питань економічного і соціального розвитку району.

 

IV. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, строки та етапи виконання Програми.

Керівництво районної державної адміністрації прагне створити атмосферу ділових і вимогливих відносин між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудовими колективами, громадськими формуваннями.

У результаті виконання заходів Програми,  співпраці структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів виконавчої влади з виконкомами сільських та селищних рад активізується діяльність органів місцевого самоврядування з питань поліпшення соціального захисту громадян, боротьби зі злочинністю, у сфері регулювання та використання земельних ресурсів, наповнення місцевих бюджетів. Аналіз попередньої роботи райдержадміністрації щодо контролю за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень свідчить, що ряд питань ще потребує вирішення, але ведеться системна робота з метою удосконалення цього напрямку діяльності.

У межах і формах, визначених Конституцією України, статтею 44  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 14 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», законами України, передбачається  вирішення питань:

здійснення ефективної   управлінської   діяльності;

підвищення ступеня прозорості та  ефективності  управлінської діяльності;

удосконалення взаємодії органів влади з населенням;

збалансування повноважень  і  відповідальності  в  діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

забезпечення ефективності прийняття та реалізації рішень у системі державного управління.

V. Ресурсне забезпечення районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень  на 2017-2018 роки.

тис.грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми
2017 рік
2018 рік
Всього витрат на виконання програми
1
2
3
7

Обсяг ресурсів всього, в тому числі:

 
304,1
 
213,6
 
517,7

державний бюджет

-
-
-

районний бюджет

304,1
213,6
517,7

кошти не бюджетних джерел

-
-
-

VI. Показники продукту районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки.

Показники продукту ефективності, якості районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки будуть визначені у паспорті бюджетної програми.

VIІ. Система управління та контролю за ходом виконання районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки.

Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює Вінницька райдержадміністрація та постійно діюча комісія з питань соціально-економічного розвитку та бюджету.

____________________________________


VIIІ. Напрями діяльності і заходи районної Програми забезпечення виконання Вінницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Вінницькою районною радою та інших повноважень на 2017-2018 роки.

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Термін виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовані обсяги фінансування (вартість),

тис. грн., в тому числі:

Очікуваний результат

Всього

2017

2008

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

Поліпшення інвестиційного клімату в району.

 

 

 

 

Сприяння інвестиційній діяльності на території району

 

2017-2018 роки

Управління економіки Вінницької районної державної адміністрації

районний бюджет

8,0

4,0

4,0

Розвиток інвестиційної діяльності на території району, залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій

2.

Поглиблення взаємодії районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування   та  суб’єктами господарювання району для спільного вирішення питань економічного і  соціального розвитку району.

 

Моніторинг розрахунків по оренді майнових і земельних паїв. Забезпечення законодавства з питань охорони  праці, техніки безпеки, пожежної безпеки та безпеки руху на підприємствах агропромислового комплексу району.

Визначення та обстеження,  з виїздом на місце, об’єктів для послідуючої передачі їх в оренду.

 

 

Надання практичної допомоги органам місцевого самоврядування у здійсненні ними власних та делегованих повноважень з виїздом на місця

2017-2018 роки

Відділ агропромислового розвитку Вінницької районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вінницька районна державна

адміністрація

 

районний бюджет

60,0

76,0

30,0

38,0

30,0

38,0

Набуття досвіду у здійсненні власних та делегованих повноважень органами місцевого самоврядування, забезпечення збалансованого економічного розвитку району

3.

Проведення навчань-семінарів, застосовуючи технічні засоби оповіщення і телекомунікаційні послуги електрозв’язку

2017-2018 роки

Вінницька районна державна

адміністрація

 

 

районний бюджет

20,0

10,0

10,0

Вдосконалення системи державного управління та місцевого самоврядування

4.

Проведення круглих столів з метою обміну досвіду (з можливістю залучення іноземних фахівців), обговорення змін до нормативно-правових актів

2017-2017 роки

Вінницька районна державна

адміністрація

 

районний бюджет

20,0

10,0

10,0

Розвиток пріоритетних галузей економіки, співпраця, обмін досвідом

5

Покращення механізму обслуговування жителів району з наданням пільг, субсидій, допомог

Удосконалення обслуговування населення району з надання  житлових субсидій та пільг

2017-2018 роки

Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації

районний бюджет

319,7

205,1

114,6

Надання якісних соціальних послуг

6.

Покращення механізмів формування та виконання дохідної і видаткової частин місцевих бюджетів району

Забезпечення супроводження бюджетного процесу з метою підвищення ефективності управління коштами

2017-2018  роки

Фінансове управління  Вінницької районної державної адміністрації

районний бюджет

14,0

7,0

7,0

Забезпечення стабільного функціонування механізмів формування дохідної та виконання видаткової частин місцевих бюджетів району

Керівник апарату районної державної адміністрації  О.Л.ОРЛОВСЬКА

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.