Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37219044
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14144
19855
80965
36975102
389568
741627
37219044

Ваш IP: 18.217.60.35
19 квітня 2024 16:22

Проведено 27 сесію районної ради 7 скликання

На сесії були присутні заступник голови Вінницької райдержадміністрації Олег Бегус начальник Вінницького районного управління поліції Вінницького відділу поліції Головного Управління Національної поліції у Вінницькій області Віталій Стахов, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вінницької області Лариса Вітковська, перший заступник начальника Муніципальної поліції Вінницької міської ради Олександр Манзюк із заступником Віталієм Чигуром, начальники відділів та управлінь Вінницької райдержадміністрації, керівники комунальних установ, закладів, організації та підприємства Вінницької районної ради, служб району, сільські, селищні голови, представники засобів масової інформації.

На початку пленарного засідання голова районної ради Сергій Сітарський надав слово першому заступнику Муніципальної поліції Вінницької міської ради Олександру Манзюку, який проінформував депутатів районної ради та сільських, селищних голів, голів ОТГ про діяльність Муніципальної поліції, зазначивши, що під час роботи здобуто великий досвід у формуванні у мешканців міста активної громадської позиції щодо збереження довкілля, об’єктів та елементів благоустрою, забезпечення чіткого виконання суб’єктами господарювання та громадянами обов’язків в сфері благоустрою та виконання заходів Програм міської ради в сфері забезпечення дієвого контролю за благоустроєм території міста. Тому, звернувся з пропозицією до сільських, селищних голів, голів ОТГ організувати роботу муніципальної поліції на території Вінницького району з метою здійснення контролю за станом благоустрою територій населених пунктів району. Для цього в кожному населеному пункті має бути створений підрозділ муніципальної поліції Вінниці, який буде працювати на ввіреній території.

Голова Вінницької районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК Родіону Юсумбелі повідомив, що нещодавно у м.Могилів-Подільському відбувся фінал чемпіонату Вінницької обласної організації  ФСТ «Колос» з футболу на Кубок «Золотий колосок» серед юнаків 2005-2006 р.н. В поєдинках взяли участь найкращі команди області Вінницького, Жмеринського, Піщанського та Могилів -Подільського районів. Наші юні спортсмени отримали звання чемпіонів Вінницької області. Це вперше така вікова категорія дісталася таких значних висот. Він щиро подякував за допомогу та сприяння у поїздці голові Вінницької районної державної адміністрації Михайлу Демченку, керівнику федерації футболу Вінницького району, депутату Вінницької районної ради Олександру Мельнику, депутатам районної ради Руслану Висловському, Євгену Вайну, директорам ПСП «Агрофірма Батьківщина» Валерію Безпальку та ТОВ «Шляхбуд» Анатолію Шереметі, головному інженеру КУП «ЕкоВін» Юрію Квасневському.

Перед початком  засідання, голова районної державної адміністрації Михайло Демченко та голова районної ради Сергій Сітарський нагородили команду КЗ «Дитячо-юнацької спортивної школи «Десна» Вінницької районної ради (директор – Заводян А.О.) за зайняте загальнокомандне І місце в обласному фінальному змаганні  з  малого футболу «Золотий ключик», який проходив 27 травня у м.Могилів-Подільський. Серед учасників змагань – учні навчальних закладів сіл Агрономічного,  Зарванець,  Якушинець та смт.Стрижавка.  Керівники району вручили їм кубок, грамоту та диплом І ступеня.

За вагомий особистий внесок у розбудову фізкультурно-спортивного руху на Вінниччині та фінансову підтримку спортивної галузі Дипломами Національного олімпійського комітету України та Вінницької районної організації «Колос» нагороджено Демченка М.І., голову районної державної адміністрації та депутата районної ради Вайна Є.Д., депутата районної ради, голову федерації футболу Вінницького району Мельника О.В.

Відповідно до рекомендацій постійних комісій районної ради з питань соціально-економічного розвитку та бюджету, з питань будівництва, енергозбереження, комунальної власності, благоустрою та транспортного забезпечення, які відбулись перед пленарним засіданням, до порядку денного були включені додаткові питання:

1. Про внесення змін до районної комплексної Програми соціального захисту населення Вінницького району на період до 2020 року.
2. Про внесення змін до Комплексної програми з питань реалізації державної молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики у Вінницькому районі на період 2016-2020 роки.
3. Про внесення змін до районної Програми розвитку культури та духовного відродження на 2016-2020 роки.
4. Про встановлення посадового окладу голові Вінницької районної ради Сітарському С.М.
5. Про встановлення посадового окладу заступнику голови Вінницької районної ради Плакиді О.О.
6. Про внесення змін до рішення 4 сесії районної ради 7 скликання №79 від 05.01.2011 року «Про затвердження переліку об’єктів, які є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району, в новій редакції».
7. Про ліквідацію Комунального закладу «Вороновицька загальноосвітня школа І - ІІ ступенів Вінницького району Вінницької області».
8. Про надання дозволу відділу культури і туризму Вінницької райдержадміністрації на проведення поточного ремонту приміщення Вороновицького музею історії авіації та космонавтики, що  є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району.

Найбільше обговорення проходило по питанню ліквідації Комунального закладу «Вороновицька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Вінницького району Вінницької області». З даного питання виступив Вороновицький селищний голова Ковінько О.Г., який поінформував присутніх, що приміщення даного навчального закладу є аварійним, потребує проведення капітального ремонту та утримання його  є навантаженням для селищної ради. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Томусяк С.М., запевнила, що усі вчителі ліквідованого закладу будуть працевлаштовані.

Михайло Демченко сказав, що буде створено робочу групу та відпрацьовано алгоритм дій щодо максимального забезпечення і працевлаштування вчителів закладу. Депутати при розгляді даного питання повинні врахувати побажання селищного голови та директора школи.

Сесія районної ради вирішила припинити діяльність Комунального закладу «Вороновицька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Вінницького району Вінницької області» шляхом ліквідації. Процедуру ліквідації «Вороновицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Вінницького району Вінницької області розпочати  з 1 серпня 2017 року.   Відділу освіти районної державної адміністрації (Томусяк С.М.) необхідно здійснити комплекс заходів щодо ліквідації даного навчального закладу.

В ході розгляду питань порядку денного у депутатів районної ради виникало багато запитань, які переростали в жваве обговорення. Під час обговорення вносились різні пропозиції та рекомендації. В результаті, з поправками, всі рішення були прийняті.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.