Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37331880
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
8132
30746
73199
37138079
502404
741627
37331880

Ваш IP: 18.224.32.86
25 квітня 2024 08:47

На «Шкільний олімп» зійшли найкращі

Аби вшанувати переможців, на свято талантів, науки, спорту та культури завітали голови Вінницьких районних держадміністрації Михайло Демченко та ради Сергій Сітарський, депутати райради Людмила Мазай та Микола Шамалюк, керівник відділу освіти РДА Світлана Томусяк, очільниця Стрижавської територіальної громади Таїсія Короленко, директор ліцею Галина Комарчук, комерційний директор комплексу відпочинку «Гостевія» Світлана Сивак, директор спортивної мережі «Максимус» Борис Максимчук.

Розпочалося дійство із виконання гімну ліцею. За давнім українським звичаєм дорогих гостей віншували хлібом-сіллю, вручивши запашний коровай на вишитому рушникові, шматочок якого згодом змогли скоштувати усі присутні. Адже після закінчення дійства дівчата у національних українських костюмах частували усіх бажаючих духмяним смаколиком.

Як і годиться, першою із вітальним словом до загалу звернулась директор навчально-виховного закладу: «Загальноосвітня школа I-III ступенів-ліцей смт Стрижавка» Галина Комарчук: «Приємно, що з кожним роком наше свято вдосконалюється, збільшується кількість нагороджених - переможців районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних олімпіад і конкурсів. Наша школа досить потужна, має гарну репутацію й відповідні здобутки та нагороди. Ми разом із батьками та вчителями виховуємо творчу еліту, знаходимо таланти учнів, намагаємось не дати згаснути творчому вогнику, запаленому Богом у серцях наших діток. І сьогоднішній результат - свідчення того, що нам це вдається. Відрадно, що до нашого святкування щорічно долучається все більше спонсорів, завжди присутні й представники районної та селищної влади. Тож вітаю усю нашу дружну шкільну родину зі святом, бажаю подальших успіхів, творчих звершень, нових перемог, аби гідно представляти та зміцнювати імідж нашого ліцею».

До слів вітань долучився й голова Вінницької РДА Михайло Демченко. Він наголосив, що завжди приємно бачити талановитих, здібних, ініціативних та творчих дітей, побажав учням нових перемог, вміння в майбутньому реалізувати себе й знайти власне місце під сонцем. – Для кожного з нас діти – це найкраще та найцінніше. Саме в них потрібно вкладати знання, кошти, працю та здоров’я. Дякую учням, котрі щорічно гідно показують себе, тримають марку навчального закладу та прославляють його. Щира вдячність й батькам та вчителям, які невтомно трудяться, аби допомогти ліцеїстам реалізувати себе. Напевно, найбільша радість для педагога - це щира подяка та шана від учнів. Відтак бажаю Вам, викладачі вдячних учнів, котрі завжди па-м’ятатимуть Вас. Адже саме ви їх виховуєте, даєте цінні поради і є для них другими батьками. Хочеться подякувати й адміністрації закладу, організаторам дійства. У вашого ліцею велике майбутнє і, Ви маєте для цього все необхідне: творчих та здібних учнів, креативних сучасних вчителів, розумних батьків, підтримку влади та громади, - підкреслив Михайло Іванович. Не оминув у своєму виступі очільник краю й питання безвізу для України, наголосивши, що цей крок дуже важливий для українців.

Вітаючи присутніх, голова Вінницької райради Сергій Сітарський зазначив: навіть не віриться, що свято проходить уже вдванадцяте, адже здається, що тільки недавно його було започатковано. – Перш за все хочеться зауважити, що скромність, звісно, прикрашає людину. Проте не потрібно бути скромними, коли Ваші здобутки заслуговують на увагу, діти повинні бути більш впевненими та активними. Адже всі Ви талановиті, здібні, кожен може показати гарний результат й перемогти. Хочеться побажати, аби в майбутньому ця сцена не змогла вміщати усіх переможців, нових звершень та здобутків. Зичу ліцеїстам у своєму подальшому житті керуватись відомим постулатом: «Потрібно не намагатись бути, а бути, не хотіти пробувати, а пробувати». Хоча, можливо, інколи Вас спіткають невдачі, але потрібно навчитись їх гідно сприймати, ніколи не зупинятись на досягнутому й осягати нові вершини. Дякую дітям за їх перемоги, вчителям за терпіння та знання, передані учням, батькам за гарне виховання, - мовив Сергій Миколайович.

Щирі віншування та побажання на адресу винуватців свята, їх батьків та педагогів лунали й з вуст інших почесних гостей. Зокрема, селищна голова Таїсія Короленко наголосила, що ліцеїсти виховуються в атмосфері, розуміння, взаємоповаги, освіченості, креативу та порядку. Відзначила, що завдяки зусиллям адміністрації та вчителів ліцею діти виростають ерудованими, розумними, патріотичними людьми з великої літери, справжніми українцями, котрі пишаються власним походженням. Подякувала педагогам за їх нелегку, інколи не до кінця оцінену працю, побажала, аби Бог дарував їм терпіння, мудрість, наснагу, дітям – вдало обрати майбутню професію, реалізувати себе й в майбутньому прославляти не тільки Стрижавку, але й Україну. Адже, за словами Таїсії Анатоліївни, держава починається з кожного з нас. Задля її розквіту ми повинні вкладати в неї частинку своєї душі та щоденної праці. Начальник відділу освіти Вінницької РДА Світлана Томусяк привітала усіх переможців, наголосила, що усі хто цьогоріч з певних причин не отримав нагороду, не повинні засмучуватись. Адже це чудовий шанс попрацювати над собою й досягнути поставленої мети. Усім, хто був сьогодні на сцені, важливо запам’ятати, що це лише один крок до успіху, а в житті їх потрібно зробити чимало. Відтак не потрібно розслаблятись, а й надалі плідно працювати. Долучились до вітань Микола Шамалюк, Борис Максимчук, Світлана Сивак, батьки учнів та педагоги.

Найактивніших та найталановитіших учнів, їх вчителів та батьків нагороджено Почесними грамотами, квітами, солодощами та подарунками. Не оминули увагою й благодійників, керманичів району, представників селищної ради та її очільницю, місцевих та районних депутатів.

Гарний настрій, приємні емоції, вокальні та хорео-графічні дарунки впродовж дійства презентували глядачам і самодіяльні артисти – юні таланти ліцею та представники Стрижавського БК.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря",

кореспондент Олена Кондратюк,

фото Калюжко Маріни

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.