Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37296693
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
3691
16988
38012
37138079
467217
741627
37296693

Ваш IP: 3.135.217.228
24 квітня 2024 03:15

Святкували по-європейськи, проте з українським колоритом

Окрім мешканців поселення на чолі із селищним головою Таїсією Короленко, на дійство також завітали гості, зокрема, очільник Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко, начальник відділу культури та туризму Вінницької РДА Володимир Мазур.

Перед початком концертної програми усі бажаючі змогли оглянути та оцінити виставку вишитих виробів. Місцеві народні умілиці представили рушники, сорочки, скатертини, серветки, картини, ікони, виконані у різних стилях та техніках. Любителі книг радо завітали на бібліотечну виставку, організовану завідувачкою місцевою книгозбірнею Ганною Олійник, аби обрати для себе цікаві посібники та художню літературу, дізнатись нове про європейські країни, авторів та їх твори. Дітлахів зацікавив майстер-клас із виготовлення паперових браслетів-косичок, а господинь - випікання короваю (керівник Наталя Гунько).

Із вітальним словом звернулась очільниця територіальної громади Таїсія Короленко. Вона відмітила, що українці зробили свій вибір і виступають за європейські цінності. Відзначення Днів Європи – це чудова можливість показати усьому світу, що Україна – це європейська держава, а українці – це справжня європейська нація. Ми ще раз доводимо, що майбутнє України – це євроінтеграція. Сьогодні ми окреслюємо наші спільні цінності, історію та найголовніше – спільне майбутнє. Бажаю кожному із нас здоров’я, родинного затишку й тепла, мирного неба, а також рішучості, наснаги й терпіння на шляху до єднання з великою європейською родиною, - мовила голова селищної ради.

Долучився до вітань і керівник відділу культури та туризму Володимир Мазур. Він нагадав стрижавчанам, що Європа починається не за кордоном, а у серці кожного українця. І саме прагнення до європейського рівня життя, цінностей і стандартів визначило свідомий європейський вибір нашої країни.

Сольно, в дуетах та колективами вітали публіку місцеві аматори сцени. Сучасними та народними піснями радували Олеся Московкіна, Діана Крічфалушій, Наталя Колесник, Олена Ковтун, Андрій Ходак, колектив «Оксамит», фольклорний гурт «Берегиня» (соліст Володимир Тарас), ансамбль вчителів (Ілона Крамар) і хореографічний колектив (кер. Аліна Щербакова) ДМШ. Акробатичними номерами та яскравими виступами вразили добре знані не тільки на Вінниччині, але й в Україні представники театру-студії сценічно-трюкової пластики «У-Вей». Виконуючи українську народну пісню «Варенички» учасниці фольклорного ансамблю «Берегиня» частували усіх смачними варениками, пирогами із різними начинками, наваристим борщем, а дорослих, для кращого апетиту, домашньою наливкою.

За словами стрижавчан, День Європи у селищі про-йшов на «ура», порадував різноманітністю номерів. І хоча святкували по-європейськи, проте не забули й україн-ських традицій та звичаїв. Керівник місцевого осередку культури Валерій Вільгус, почувши ці слова, пожартував, що напевно найбільш українськими сьогодні були страви, додав, що таке меню було обрано не випадково. Адже, на його переконання, й я особисто не можу з ним не погодитись, українська кухня - найсмачніша у світі.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.