Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36730480
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
23133
24751
104296
36455495
640297
828250
36730480

Ваш IP: 54.167.52.238
28 березня 2024 19:54

Спорт єднає всіх

Отже, ефективно почала реалізуватися політика у сфері фізичної культури і спорту Вінницького району, згідно до цільового методу районної «Програми розвитку фізичної культури і спорту» і на дошкільній ниві.

Саме з метою формування потреб у дітей дошкільного віку до систематичних занять руховою активністю шляхом проведення різноманітних ігор та конкурсів, з ініціативи Родіона Андрійовича було організовано та проведено масові спортивні заходи для дошкільнят, на базі дошкільних навчальних закладів. Вихованці Вінницько-Хутірського НВК:  ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ (директор Анатолій Шевченко), дитячих садків «Казка» Стрижавської селищної ради (завідувач Людмила Снігур) та «Яблунька» села Малі Крушлинці  (завідувач Людмила Мержанівська) Вінницького району перетворилися із звичайних дітлахів в справжніх спортсменів. Вже зранку весела музика та казкові персонажі скликали  малюків на святково прикрашений спортивний майданчик, де  відбувалися  естафети, змагання, забави, сюрпризи.

Діти дуже швидко стали дружніми командами з єдиним бажанням - одержати перемогу.  До речі, переможців визначали у дуже цікавій формі: у вигляді смайликів, або за кожну одержану перемогу у певному виді змагань члени журі опускали  у відповідну скарбничку спеціальні різнокольорові фішки. Проведено спортивні змагання у вигляді естафет, під час яких діти доганяли обруч, метали в ціль, змагались у бігу, стрибках на фітболах, переносили палички. Дуже цікавими, як для глядачів так і для учасників, були привітання команд та майстер-класи від педагогів. Хороший настрій на святі допомагали створювати цікаві персонажі, які разом із музичними керівниками підготували чудові музичні номери.

Бурхливими оплесками та оваціями зустрічали глядачі патріотичні флешмоби у виконанні дорослих та дітей.

Дошкільні заклади провели багато цікавих та різноманітних форм роботи: веселі естафети та хвилинки-здоровинки.

Спритність, силу і витримку під час конкурсів продемонстрували як  діти, так і дорослі. Не залишили осторонь свята спорту і здоров’я батьків, вихователі дитячих садочків «Казка» Стрижавської селищної ради та «Яблунька» с.Малі Крушлинці, які залучили їх до участі.

Важливість даних заходів для району була підкреслена участю в ньому Інни Василівни Бугаєвої, представника відділення Національного олімпійського комітету Вінницької області, яка нагородила дитячий колектив «Казки» цінними подарунками, а педагогічному колективу «Казки» презентувала пізнавальну літературу.

Але найбільшим подарунком мешканцям садочків, педагогічним колективам за організацію та проведення міських спортивно – масових заходів серед дітей, популяризацію здорового способу життя, активну участь у фізкультурно – оздоровчій акції стала купа яскравого спортивного інвентарю.

У Базовому компоненті дошкільної освіти, у змісті освітньої лінії «Особистість дитини» йдеться про необхідність формування в дитини усвідомленого ставлення до здоров’я як до цінності, його значення для повноцінної життєдіяльності, необхідність оволодіння елементарними знаннями про основні чинники збереження здоров’я.

«Кожна родина, приводячи свого малюка до дитячого садка, насамперед сподівається, що він буде здоровим, фізично розвиненим, загартованим, захищеним від усіляких небезпек. Одним з головних завдань дошкільних навчальних закладів є створення умов, що гарантують формування і зміцнення здоров’я вихованців», – упевнена Світлана Коваль, методист КУ «Вінницький районний методичний  центр закладів освіти» ВРР.

Підводячи підсумок  проведених спортивних заходів, варто подякувати всім, всім, всім: керівникам та колективам, учасникам дитячих садків - МОЛОДЦІ! Ви справжні спортсмени і про ваші успіхи свідчить велика кількість здобутих вами у процесі виконання завдань умовних нагород, організаторам та спонсорам, зокрема:

Родіону Андрійовичу Юсумбелі, голові ВФСТ «Колос» АПК України;

Валерію Володимировичу Кравченко, голові Вінницько-Хутірської сільської ради;

Юлії Михайлівні Давидюк, голові Малокрушлинецької сільської ради;

Інні Василівні Бугаєвій, головному спеціалісту відділення Національного олімпійського комітету Вінницької області;

Анатолію Степановичу Шереметі, директору ТОВ ШЛЯХ-БУД.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.