Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37228224
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
1221
22103
90145
36975102
398748
741627
37228224

Ваш IP: 3.146.221.52
20 квітня 2024 01:33

Голова райдержадміністрації Михайло Демченко взяв участь у засіданні сесії районної ради

На сесії були присутні заступник голови Вінницької райдержадміністрації Олег Бегус, депутат Вінницької обласної Ради Олександр Масленніков, начальник Вінницького районного управління поліції Вінницького відділу поліції Головного Управління Національної поліції у Вінницькій області Віталій Стахов, начальники відділів та управлінь Вінницької райдержадміністрації, керівники комунальних установ, закладів, організації та підприємства Вінницької районної ради, служб району, сільські, селищні голови, представники засобів масової інформації та ініціативна група села Агрономічне.

На початку пленарного засідання голова районної ради Сергій Сітарський надав запрошеним, які попередньо до нього звернулись, можливість донести певну інформацію.

Першим до присутніх звернувся голова Вінницької районної організації Всеукраїнського ФСТ «Колос» АПК України Родіон Юсумбелі. Він розповів про роботу організації та вже вкотре звернувся до сільських, селищних голів з проханням активізувати спортивну-масову роботу на підвідомчих територіях та активніше приймати участь в районних спортивно-масових заходах. Також, звернувся і до депутатів районної ради за підтримкою і більш активною позицією щодо розвитку фізичної культури та спорту на території району.

Потім до виступу була запрошена методист КУ «Вінницький методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради Степанець Л.В., яка звернулась до депутатів районної ради по питанню підтримки реалізації соціального-екологічного проекту «Зелена школа», який КУ «Вінницький методичний центр закладів освіти» ВРР спільно з ГО «Наше Поділля» реалізовує у загальноосвітніх закладах Вінницького району. Метою проекту є формування екологічної культури школярів та їхніх батьків через впровадженння системи роздільного сортування відходів у загальноосвітніх закладах сіл Мізяківські Хутори та Стадниця.

Депутат обласної Ради Олександр Масленніков звернувся до голови районної державної адміністрації Михайла Демченка по питанню розподілу коштів вільного залишку за підсумками перевиконання районного бюджету за 2016 рік.  У відповідь Михайло Демченко запевнив, що найближчими днями, а саме, протягом наступного тижня питання буде вирішено: розподіл вільного залишку буде подано на затвердження районній раді.

Депутат районної ради Лілія Гаврилюк озвучила проблемне питання села Агрономічне. А саме, після введення земель в межі села Агрономічне керівник Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетник намагається присвоїти землі, які надані університету в оренду. Жодних документів на право власності немає. Тому, жителі села звернулись в усі можливі інстанції для вирішення питання та перевірки правомірності використання Вінницьким національним аграрним університетом земель Агрономічної сільської ради без наявності правовстановлюючих документів. Вказані землі були надані в оренду для використання студентами з навчальною метою. Проте, в дійсності, дані землі здаються в суборенду іншим фірмам, які обробляють землі та отримують прибутки. Лілія Гаврилюк зазначила, що відповідні звернення направлені до районної державної адміністрації та районної ради. Тому, від усіх жителів села Агрономічне звернулась з проханням в найкоротший термін розглянути питання та вжити всіх можливих заходів для його вирішення.

Дане питання прокоментував начальник Вінницького районного управління поліції Вінницького відділу поліції Головного Управління Національної поліції у Вінницькій області Віталій Стахов, який зазначив, що дане питання носить цивільно-правовий характер і повинно вирішуватись в судовому порядку. Відповідно до раніше прийнятого рішення суду сільській раді тимчасово заборонено розпоряджатись вказаними землями до вирішення питання. Зауважив, що дане питання знаходиться на контролі правоохоронних органів, і поки іде слідство, він не може повністю коментувати дану справу.

Перейшли до затвердження порядку денного. Відповідно до рекомендацій постійних комісій районної ради з питань будівництва, енергозбереження, комунальної власності, благоустрою та транспортного забезпечення та з питань депутатської діяльності, етики, гласності, діяльності рад, органів місцевого самоврядування, законності та правопорядку додатково до порядку денного були включені наступні питання:
1. Про затвердження контракту, укладеного головою районної ради в міжсесійний період з головним лікарем Комунального закладу «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради Пасічником Вадимом Вадимовичем №18 від 21.04.2017 року.
2. Про передачу майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району Вінницькій центральній районній клінічній лікарні.
3. Про дострокове відкликання депутата районної ради 7 скликання Петька Максима Григоровича із посади голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку та бюджету.

В ході розгляду питань порядку денного жваве обговорення викликало питання «Про затвердження договорів на передачу видатків, укладених головою районної ради в міжсесійний період». З першого разу по даному питанню рішення прийнято не було. Після розгляду всіх питань порядку денного депутати районної ради повернулись до його розгляду. Під час обговорення вносились різні пропозиції та рекомендації. В результаті тривалих дискусій депутатами районної ради таки рішення було прийнято.

Ще одним резонансним питанням сесії стало питання «Про дострокове відкликання депутата районної ради 7 скликання Петька Максима Григоровича із посади голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку та бюджету». Після обговорення та висловлення зауважень, рішення депутатами було прийнято.

Одразу виникло питання з організацією в подальшому засідань постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та бюджету. У зв’язку з цим, було зроблено перерву на сесії для проведення засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, гласності, діяльності рад, органів місцевого самоврядування, законності та правопорядку з метою включення до порядку денного питання про «Про обрання голови постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та бюджету» з рекомендацією кандидатури на посаду голови постійної комісії. Після засідання вказаної постійної комісії за участі керівників фракцій, представлених в районній раді на розгляд сесії був винесений проект рішення «Про обрання голови постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та бюджету», який депутати включили до порядку денного. Щодо кандидатури на посаду голови постійної комісії, то після засідання постійної комісії на розгляд сесії було запропоновано дві кандидатури: Юрія Парфенюка та Володимира Павловського. В результаті голосування головою постійної комісії районної ради обрано депутата Юрія Парфенюка - голову фракції Вінницької районної партійної організації Народної партії у Вінницькій районній раді.

По всіх інших питаннях депутатами районної ради були прийняті відповідні рішення.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.