Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37238183
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
11180
22103
100104
36975102
408707
741627
37238183

Ваш IP: 3.144.244.44
20 квітня 2024 15:02

Сучасний футбольний майданчик віднині мають діти с.Сосонка Вінницького району

В селі Сосонка Вінницького району з нагоди Всеукраїнського дня футболу відкрито новий футбольний майданчик. Проект зведення сучасного міні-поля в Сосонці реалізовано спільними зусиллями місцевих органів влади та Федерації футболу України за програмою УЄФА «Хет-трик». Чимало зусиль доклав до його побудови й голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко. Саме він, будучи головою Федерації футболу Вінницького району, виграв конкурс проектів за програмою УЄФА з встановлення футбольних майданчиків «Хет-трик», також виділяв й особисті кошти для його будівництва. Нині футбольний майданчик безкоштовно передано на баланс Сосонської сільської ради.

У святковій церемонії взяли участь діти та вчителі місцевої школи, президент ФФУ Андрій Павелко, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, Сосонський сільський голова Микола Демченко, голова ВОФФ Ігор Гатауллін, голова ВРФФ Олександр Мельник та інші почесні гості.

Мешканці мальовничого села організували гостям дуже теплий прийом, зустрівши їх запашним хлібом і сіллю та виступом колоритного музичного колективу  «Подільські музики». Футбольне керівництво країни, у свою чергу, подарувало малечі нові м’ячі та відзначило грамотами та заохочувальними подарунками найкращих гравців, їх тренерів та футбольних функціонерів.

Вітаючи присутніх Валерій Коровій зазначив: «Я дуже тішуся тим, що сьогодні у селі Сосонка відкривається така чудова сучасна футбольна площадка. В певній мірі в цьому є велика заслуга голови Вінницької райдержадміністрації Михайла Демченка, який  докладав чимало зусиль, аби жителі с. Сосонка мали цей майданчик. Це футбольний край, де багато  талановитих дітей, тут особливий дух патріотизму.  Все, що ми робимо -  це  заради наших дітей, онуків, заради нашого майбутнього. У такий непростий час, у якому перебуває  наша країна, ми розвиваємось, рухаємось вперед і змінюємо життя на краще».

«Саме в таких невеликих населених пунктах, як Сосонка, починається футбол, тут роблять перші футбольні кроки гравці, які потім поповнюють відомі клуби та збірні. Тому ми будуємо сучасні футбольні майданчики, не тільки у великих містах чи обласних центрах, а й в регіонах», - зазначив Андрій Павелко. Президент Федерації футболу України пообіцяв акцентувати увагу у своїй роботі на футбольній децентралізації, щоб залучити до гри якомога більше дітей.

«Доброго дня, шановні присутні, дорогі діти. Мені дуже приємно бачити, що на відкриття такого чудового спортивного майданчика прийшло стільки маленьких футболістів. Приємно говорити про те, що мрії збуваються», - наголосив Михайло Демченко. - Сьогодні вкрай важкий час в країні і ми маємо як ніколи бути єдині, єдиною командою так як і в футболі, щоб підставляти плече один одному. Я впевнено вірю в те, що ми обов’язково переможемо, зможемо консолідуватися та досягнемо значних результатів по кожному населеному пункту Вінницького району, області, і в цілому України. Я всім щиро дякую, що ви вірили в мене, вірили у відкриття спортивного майданчика, і крок за кроком , я робив ті справи, від яких ми всі отримали чудовий результат на благо наших дітей, адже усе що ми робимо це заради нашого підростаючого покоління».

Михайло Іванович подякував голові ФФУ Андрію Павелку,  голові облдержадміністрації Валерію Коровію, голові ВОФФ Ігору Гатаулліну за підтримку та розуміння.

Перерізати символічну стрічку та можливість вдарити перший м’яч на новому футбольному полі  були удостоєні Андрій Павелко, Валерій Коровій та Михайло Демченко. Наймолодший вихованець дитячої футбольної спортивної школи «Десна», голкіпер Назар Кабалюк майстерно парирував усі удари й не пропустив жодного м’яча від гостів. Затим юні вихованців футбольних клубів змогли випробувати новий стадіон й зіграти декілька коротких матчів.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.