Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36750982
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
16515
27120
124798
36455495
660799
828250
36750982

Ваш IP: 35.171.182.239
29 березня 2024 13:58

Шляхи набуття майбутньої професії

Розпочався ярмарок із розповіді представника Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело Надія» Христини Орлової. Вона наголосила, що світ професій значно ширший, ніж коло шкільних предметів, тому ототожнення улюбленого навчального предмета з професією не завжди є надійним орієнтиром у виборі професій. - Фах не слід вибирати «за компанію», такий вибір лише інколи буває вдалим. Значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до неї ставиться сама людина, наскільки фах відповідає її запитам і можливостям. При виборі професії потрібно використовувати формулу: «Хочу-Можу-Треба». «Хочу»- це те, що Вас приваблює у професії; «Можу» - це Ваші здібності, можливості, стан здоров’я, потрібні для обраного фаху; «Треба» - попит на обрану професію на ринку праці. Проаналізувавши отримані відповіді, можна зробити висновок про вибір майбутньої професії, - розповіла жінка.

Затим провідним фахівцем з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг РЦЗ Валентиною Гудимчук було презентовано 20 анімаційних відеороликів проф-орієнтаційного спрямування з метою допомогти молоді зорієнтуватися у безмежному світі професій та знайти відповідь на питання «Ким бути?». Також вона наголосила, що, проаналізувавши ситуацію на ринку праці, необхідно звернути увагу на те, що з кожним роком з’являються все нові професії. Потрібно бути готовим до того, що будете регулярно підвищувати кваліфікацію, освоювати суміжні спеціальності. Не боятися того, що спеціальність фатальним чином визначить всю Вашу долю. Зміна вибору, освоєння нової спеціальності зробить Вас цінним фахівцем на ринку праці в міждисциплінарних сферах діяльності. 
На захід було запрошено й представників навчальних закладів, зокрема Вінницького кооперативного інституту, Вінницького соціально-економічного інституту Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», Донецького національного університету, Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій, Вищого професійного училища №7. Вони презентували професії, котрі можна отримати у зазначених навчальних закладах, розповіли про умови прийому, здійснили попередній відбір анкет абітурієнтів. Випускників шкіл запросили й на дні відкритих дверей.

Фахівець відділу міжнародних зв’язків Вінницького соціально-економічного інституту Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Ганна Кожухівська презентувала ВНЗ, розповіла, що 10% їх студентів - це люди з інвалід-ністю, для яких створено комфортні умови для навчання та відпочинку. Зазначила, що учасники АТО можуть вступити на навчання без проходження ЗНО.

Представити Донецький національний університет завітали представники 13 факультетів. Вони наголосили, що ДОнНу, незважаючи на досить молодий вік у нашому місті, вже встиг здобути популярність в абітурієнтів. Серед переваг закладу є найбільші обсяги державного замовлення серед ВНЗ,- випускники, які пройдуть конкурс, матимуть можливість навчання за державні кошти.

Представники ДНЗ «Вищого професійного училища №7», Вінницького кооперативного інституту та Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій показали презентаційні ролики своїх навчальних закладів. Ознайомили учнів із переліком професій, за якими здійснюється навчання, та їх умовами. 
Також, окрім теоретичних відомостей, усі присутні мали змогу оцінити переваги різних професій. Вже традиційно презентувалися яскраві та неординарні зачіски та макіяж, власноруч виготовлені кондитерські вироби, сервірування столів, декор страв, представили й колекцію одягу, аксесуарів та різноманітних виробів.

На завершення заходу директор Вінницького районного центру зайнятості Юрій Парфенюк розповів, що розібратись із вибором професій абітурієнтам завжди раді допомогти спеціалісти служби зайнятості, батьки, вчителі, друзі. Звісно, випуск-никам потрібно прислухатися до порад, враховувати їх, але основний вибір залишається за ними.
Захід пройшов цікаво та змістовно, майбутні випускники покидали залу задоволені та зосереджені. Адже після проведення таких дійств є над чим поміркувати…

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.