Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37170533
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
565
15969
32454
36975102
341057
741627
37170533

Ваш IP: 18.191.211.66
17 квітня 2024 01:02

Кожна робота своєрідний шедевр, у котрий вкладено частинку душі

Відтак днями за ініціативи представників Вінницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за підтримки Вінницьких районних державної адміністрації та ради відлунали заключні акорди зазначеного фестивалю. Свої твори на конкурс надали діти з інвалідністю з усіх куточків краю, але найбільше учасників було із Прибузької спеціальної школи-інтернату. Окрім чималої кількості дітей, їх рідних та викладачів на фестиваль завітали й почесні гості, зокрема очільник Вінницької РДА Михайло Демченко, заступник голови Вінницької райради Олексій Плакида, начальник відділу освіти РДА Світлана Томусяк, керівник Вінницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лариса Бондар.

У своїх вітальних словах вони наголосили, що районна влада та відповідні служби докладатимуть усіх зусиль, аби кожна дитина з інвалідністю відчувала себе рівноправним членом суспільства, мала можливість реалізовувати власні таланти та здібності, відстоювати інтереси та погляди. Також подякували конкурсантам за їх роботи, відзначили майстерність виконання, творчий підхід, яскравість та неповторність усіх виробів. - Не зважаючи на життєві випробування мужні діти намагаються творити прекрасне і шукають себе в мистецтві. Кожна робота потребує наполегливості та уважності, допомагає виразити себе, висловити свої мрії та думки, проявити індивідуальність, а значить - кожна робота є своєрідним шедевром, - підсумували виступаючі.

Цікавою та корисною для присутніх була й розповідь начальника фінансово-господарського відділу, головного бухгалтера фінансового управління Вінницької РДА, коханого чоловіка, прекрасного батька та дідуся й просто відкритої та щирої людини Володимира Карпіленка, котрий також має інвалідність. Чоловік розповів про свій життєвий шлях, наголосив, що інвалідність - це не вирок. Й навіть маючи певні особливості кожен може знайти престижну роботу, створити люблячу сім’ю й зайняти свою нішу у суспільстві. Для цього потрібно лише бажання, віра у себе та трохи зусиль. Також він подякував дітям за їх оригінальні та гарні роботи, побажав міцного здоров’я, життєвого оптимізму, віри у себе та нових звершень.

Під час заходу присутні змогли насолодитись неповторною виставкою творчих робіт у різноманітних стилях та техніках. Милували око картини, вироби з дерева, бісеру, природного матеріалу, орігамі, квілініг, декупаж, топіарії, ляльки-мотанки, фото-світлини, м’які іграшки, в які діти вклали не тільки майстерність, але й частинку душі. Окрім виставки учасники фестивалю також порадували публіку яскравою концертною програмою. Діти читали вірші, співали пісні, танцювали, представляли театралізовані дійства та інсценізації. Особливо гучно та тепло глядачі вітали третьокласників Прибузької спеціальної школи-інтернату, котрі танцювали вальс та учня Вінницькохутірського НВК І-ІІІ ступенів – ДНЗ Миколу Медюка. Хлопець представив запальний та ритмічний бітбокс.
По завершенні концертної програми усіх учасників було нагороджено почесними грамотами Вінницького РЦСССДМ, призами, пам’ятними та солодкими подарунками. А переможці районного фестивалю «Повір у себе» незабаром представлять свої роботи, навички та вміння й на обласному етапі аналогічного конкурсу.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря",

кореспондент Олена КОНДРАТЮК,

фото Калюжко Маріни

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.