Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36731631
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
24284
24751
105447
36455495
641448
828250
36731631

Ваш IP: 44.204.34.64
28 березня 2024 21:08

Михайло Демченко взяв участь у виїзному розширеному засіданні Координаційної ради в Могилів-Подільському

члени Координаційної ради, депутати обласної Ради, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови районних рад, райдержадміністрацій, головні лікарі закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги, представники Громадської ради при обласній Раді та журналісти.

В рамках засідання обговорювали питання «Про стан надання медичної допомоги різних видів та інтенсивності відповідно до потреб населення області та хід виконання обласної Програми «Майбутнє Вінничанин в збережені здоров’я громадян» на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року №45».

Місце проведення засідання обрали тому, що саме лікарня Могилева-Подільського стане базовою для створення одного з госпітальних округів Вінниччини.

Перед початком пленарного засідання Координаційної ради обласна делегація ознайомилася з роботою медичних закладів територіальних громад Могилів-Подільського району. Зокрема, відвідали Серебрійську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Зазначений медичний заклад та ФАП обслуговують 3500 жителів села Серебрія та сусіднього села Кремінне. В амбулаторії працює один сімейний лікар, чотири медсестри, лаборант та акушер.

Також учасники Координаційної ради оглянули комунальні установи «Могилів-Подільську окружну лікарню інтенсивного лікування» та «Могилів-Подільський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Головний лікар КУ «Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування» Василь Миколюк розповів, що в лікарні працює 82 лікарі, 233 медичних сестри та середній медперсонал, функціонує 225 ліжко-місць.

- На базі нашої лікарні створено перинатальний центр другого рівня, відремонтовано хірургічне та реанімаційне відділення з врахуванням сучасних вимог, відремонтовано травматологічне відділення, приведена до ладу лабораторія, - розповів Василь Васильович. – Є проблема в технічному переоснащенні лікарні, але вона вирішується. Так, в минулому році на закупівлю необхідного медичного обладнання міською владою було виділено 3 млн. 900 тис. грн.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович зазначила, що в лікарні відкрито 14 профільних відділень – найбільше серед усіх лікарень такого рівня у області.

- Такої сильної лікарні більше немає. Тому ми маємо вже серйозні напрацювання, аби на базі цієї лікарні відкрити два сателітних центри, - наголосила Людмила Олексіївна.

Делегація ознайомилася із приміщеннями закладів охорони здоров'я та поспілкувалася із персоналом та пацієнтами.

Зібрання було присвячене обговоренню актуальних питань реалізації медичної реформи та об’єднало представників депутатського корпусу обласної Ради, голів райдержадміністрацій та районних рад, головних лікарів медичних закладів вторинного рівня регіону.

Заслухавши виступи учасників пленарного засідання щодо стану надання медичної допомоги різних видів та інтенсивності в районах області, до обговорення порушеного питання долучився і голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«Ми сьогодні відпрацювали стратегію та чітко розуміємо, що будемо робити з обласними закладами. Маємо загальне усвідомлення і бачення того, як будемо рухатися по третинному рівню. За підтримки депутатського корпусу обласної Ради, ми в цьому році в бюджеті акцентуємо увагу не просто на ремонтах, а на придбанні обладнання, облаштування реанімаційних відділень, хірургічних блоків. Паралельно будуємо регіональний кардіологічний центр. І за 2-3 роки вийдемо на новий, якісний рівень в системі організації третинного рівня медичної допомоги», - зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Наприкінці зустрічі учасники Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької обласної Ради прийняли рішення «Про стан надання медичної допомоги та хід виконання обласної Програми «Майбутнє Вінниччини в збереженні здоров’я громадян» на 2016 – 2020 роки». У ньому визначили пріоритетними напрямами діяльності збереження здоров’я вінничан до 2020 року, вирішили розвивати службу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, постійно оновлювати регіональний резерв лікарських засобів та виробів медичного призначення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті обласної Ради в розділі «Координаційна рада з питань місцевого самоврядування».

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.