Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36737915
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
3448
27120
111731
36455495
647732
828250
36737915

Ваш IP: 52.91.84.219
29 березня 2024 02:42

Михайло Демченко: Основним пріоритетом району – є розвиток територіальних громад

Михайло Іванович був приємно вражений тим, що на території Оленівської сільської ради працює краєзнавчий музей, адже культурна спадщина та духовне відродження  повинно бути в кожному населеному пункті.

Також керівник району оглянув Оленівський будинок культури, ФАП та Олександрівський ФАП.

Наступний візит був до с. Жабелівка. На сьогодні проводиться капітальний ремонт дитячого садочка на 20 місць. Участь у гранті Європейського Союзу «Туризм, як запорука динамічного соціально-економічного розвитку» дала можливість почати капітальний ремонт Жабелівського народного музею села.

Сільський голова Володимир Стаєцький подав на 14-й обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад два проекти на проведення мереж зовнішнього освітлення об’єктів соціальної сфери та відкриття дитячого садочка.

У селі Широка Гребля працює школа першого ступеню, тому пріоритетним виявилося питання відкриття садочка на базі школи, оскільки діти потребують дошкільної освіти.

«Найменші жителі села повинні мати гідні умови для отримання початкової освіти. Адже ці діти, які в майбутньому зроб­лять внесок у розвиток саме своєї територіальної громади, а не шукатимуть кращої долі в далеких світах. Тож завдання влади на місцях – максимальне охоплення дітей дошкільною освітою, збереження мережі існуючих дитячих садків та відновлення роботи тих, які з певних причин не працюють» - наголосив Михайло Іванович.

Подальший візит був у Пултівецьку сільську раду до складу якої  входить три населених пункти: Пултівці, Лисянка, Махнівка. В даній територіальній громаді були залучені грантові кошти для освітлення вулиць та реконструкції котельні в ДНЗ «Сонечко» в с.Пултівці.

Пултівецька школа є досить великою та просторою, там навчається 207 учнів, але вчителі та батьки скаржились на те, що в класах холодно і котельня не дає відповідної кількості тепла. Тому, Михайло Іванович дав доручення начальнику відділу освіти терміново зв’язатися з підрядною організацією та вирішити це питання, адже опалювальний сезон ще не закінчився. В школі частково замінено вікна на металопластикові, але цього не достатньо, щоб максимально зберегти тепло в школі. Побажанням вчителя початкових класів відкрити клас інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Також було оглянуто будинок культури, сільські клуби, бібліотеки, садочки, ФАПи та амбулаторія.

Вирішення нагальних проблем, огляд усіх бюджетних установ, живий діалог із жителями поселень, такі основні завдання поставив перед собою голова райдержадміністрації Михайло Демченко.

«Адже для того, щоб починати щось робити, потрібно побачити на власні очі та почути  від людей ті болючі та нагальні проблеми, які їх хвилюють» - сказав Михайло Іванович.

Для людей зустріч виявилась корисною. Вони поспілкувались та задали питання  очільнику району та керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації на які отримали змістовні відповіді.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.