Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37226527
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
21627
19855
88448
36975102
397051
741627
37226527

Ваш IP: 3.144.96.159
19 квітня 2024 22:48

Знову перші в Україні

Відкриття нового підрозділу влаштували у форматі «круглого столу» на нього очільник громади Василь Романюк запросив першого заступника голови обласної державної адміністрації Андря Гижка, голову Вінницької районної ради Сергія Сітарського із заступником Олексієм Плакідою, депутатів райради Василя Катілова та Віктора Шмігеля, очільників ОТГ, представників Муніципальної поліції м.Вінниці, громадськість.

Говорячи про створення сільської муніципальної поліції, Андрій Гижко відмітив: «Такого роду нововведеннями ми створюємо нове обличчя територіальної громади. Якушинецька громада є новатором у багатьох позитивних змінах не лише на Вінниччині, а й в Україні. Від сьогодні у цій громаді є своя муніципальна поліція, і у цій справі ви є першими в державі. Основне завдання, яке стоїть перед поліцейськими, - це доведення правил, які необхідно виконувати, щоб жити в чистому селі. Адже в тих населених пунктах, які знаходяться ближче до обласних та районних центрів, завжди досить гостро стоїть питання благоустрою і наведення чистоти на територіях. Якушинецька громада - це та громада, не території якої всі вулиці освітлені і заасфальтовані, і треба цей порядок підтримувати. Головне, щоб новопризначені працівники муніципальної поліції не втратили тієї довіри, яку сьогодні місцеві мешканці дають їм».

Під час презентації нового підрозділу Василь Романюк поінформував, що він матиме у своєму складі п’ять працівників - керівник, заступник та інспектори, з перспективою на об'єднану територіальну громаду. Як пояснив сільський голова, їх обирали на внутрішньому конкурсі. Головна вимога – це досвід роботи з людьми. Головним завданням є забезпечення благоустрою та підтримання порядку населених пунктів та проведення роз’яснювальної роботи серед населення. Саме це має стати пріоритетом у роботі КП, потрібно починати із найменших мешканців громади, школярів, і поступово привчати жителів до порядку та охайності територій загального користування, культури поводження з побутовими відходами, тощо. «Для надання практичної допомоги, проходження стажування, навчання працівників муніципальної поліції ми підписали меморандум про співпрацю з нашими колегами з м. Вінниці. Сподіваюсь, що завдяки роботі нового підрозділу, - наголосив Василь Романюк, - наші території стануть зразковими з благоустрою».

Голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський зауважив: «В громадах такий підрозділ необхідний, це позитивний європейський досвід, яким потрібно скористатись. Побажав новим об’єднаним громадам брати приклад з Якушинець у створенні нових підрозділів для контролю за благоустроєм та чистотою територій. Бажаю вам плідної роботи на благо місцевих мешканців та не втрачати позитивний імідж серед населення».

На сьогодні вже приступили до виконання обов’язків начальник Комунального підприємства – Микола Ковальський, інспектори з благоустрою Василь Семенець та Віктор Гончар. Згодом для потреб КП «Муніципальна поліція» буде передано легковий автомобіль «ВАЗ 2121 НИВА» для службового користування та оперативного реагування на повідомлення жителів населених пунктів.

Начальник КП Микола Ковальський зауважив що наразі вони працюватимуть над формуванням у мешканців активної громадської позиції щодо збереження довкілля та донесення до мешканців правил благоустрою та згодом чіткого їх дотримання.
Під час засідання кожен з учасників «круглого столу» висловив свою думку і побажав працівникам новоствореної муніципальної поліції плідної роботи, натхнення та позитивних здобутків.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

кореспондент Світлана ОСТАПЧУК

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.