Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36739363
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4896
27120
113179
36455495
649180
828250
36739363

Ваш IP: 44.200.39.110
29 березня 2024 04:30

Проведено спільну підсумкову медичну раду представників первинної та вторинної ланки медицини Вінницького району

В підсумковій нараді також взяли участь голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко, його заступник Олег Бегус,  голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський та  заступник голови районної ради Олексій Плакида.

Розпочав нараду головний лікар Вінницької центральної районної клінічної лікарні Олександр Кривов’яз, який ознайомив всіх з порядком денним, а потім проінформував про підсумки дяльності Вінницької ЦРКЛ за 2016 рік та перспективи розвитку на 2016 рік.

Він зазначив, що пріоритетним напрямком державної політики в галузі охорони здоров'я протягом 2015 року було збереження та покращання здоров’я громадян України та збільшення середньої тривалості якісного життя, формування санітарного та епідемічного благополуччя населення. Подальше реформування галузі передбачало забезпечення вільного доступу кожного пацієнта до медичних послуг належної якості та ефективне використання бюджетних коштів. Постійно проводиться робота над відпрацюванням механізму взаємодії та співпраці первинного та вторинного рівнів. Головне завдання – досягнути найвищої якості надання медичної допомоги населенню, посилення профілактики та забезпечення раннього виявлення захворювань. Головний лікар проінформував, що протягом 2016 року проводилась робота щодо покращення матеріально-технічної бази лікарні. Завершено капітальний ремонт неврологічного відділення та розпочато капітальний ремонт гінекологічного відділення з частковою заміною покрівлі головного корпусу. Також, проведено ремонт фтизіатричного кабінету, на позабюджетні кошти виконані інші необхідні ремонтні роботи на суму 229,521 тис. грн. та закуплено сучасне медичне обладнання на суму 2059,92 тис. грн.

Головний лікар Олександр Кривов’яз також проінформував про основні показники відвідування та захворюваності населення порівняно з минулорічними. В кінці доповіді звернув увагу на основні завдання в 2017 році, а саме:
1. Забезпечення реалізації заходів щодо оптимізації ліжкового фонду цілодобових стаціонарів. Перепрофілювання їх потужностей у відповідність з адміністративними потребами та рівнем захворюваності населення району.
2. З урахуванням вимог чинних законодавчо-нормативних документів вжити заходів з удосконалення взаємозв’язку при формуванні клінічного маршруту пацієнта на ІІ рівні надання медичної допомоги.
3. Вжити заходів з реалізації пріоритетних завдань з управління та контролю якістю медичної допомоги.
4. Виконання заходів районної комплексної програми «Майбутнє Вінницького району - в збереженні здоров’я громадян» на 2016-2020 роки.   
5. Забезпечення безкоштовного проведення обов’язкового медичного огляду демобілізованих учасників АТО.  
6. Покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я в рамках цільових загальнодержавних програм розвитку галузі та інші.

Про підсумки роботи КЗ «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» доповів в.о. головного лікаря Юрій Шеремета. Він звернув увагу на те, що найбільш болючою стала проблема надання жителям громад Вінницького району амублаторно-поліклінічної допомоги. Тому, зазначив, що при об’єднанні громад потрібно врахувати, що об’єднані громади кількістю 20-25 тис. чол. повинні мати свої центри з медичних консультацій, так називаємі «прозорі медичні офіси». Потім проінформував про основні показники роботи та стан здоров’я населення, а саме, основні напрямки роботи, якісні показники роботи КЗ «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», проблемні питання та завдання на 2017 рік.

Потім по основних показниках роботи окремих підрозділів Вінницької ЦРКЛ виступили заступник головного лікаря з материнства та дитинства Валерій Щербань, завідувач терапевтичним відділенням Оксана Могир та завідувач хірургічним відділенням Микола Сіньковський.

Наболілим на сьогодні є питання, яке турбує і медиків, і населення - це другий етап медичної реформи та нова модель фінансування первинної медичної допомоги в 2017 році, яку планується розпочати вже з липня 2017 року. Цього питання  в своїй доповіді торкнувся в.о. головного лікаря КЗ «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Юрій Шеремета.

В своєму зверненні до працівників медичної галузі дану тему продовжив голова районної ради Сергій Сітарський. Для запровадження в Україні пропонується модель державного солідарного медичного страхування. Основним джерелом фінансування оновленої системи охорони здоров’я залишаються кошти Державного бюджету України, отримані із загальнодержавних податків. Виплати для лікування окремої людини не прив’язані до розміру її індивідуальних внесків.

Голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко подякував за плідну роботу та зазначив, що намагатиметься прикладати всіх зусиль, щоб зберегти районні медичні заклади, проводити якісні зміни та вміло реагувати на всі виклики.

Підвів підсумки наради головний лікар Вінницької ЦРКЛ Олександр Кривов’яз, який подякував всім за роботу. Зазначив, що всі пропозиції почуті і будуть відображені в доопрацьованому рішенні. Потім подякував керівникам району за небайдуже ставлення до медичної галузі району, за виділені з районного бюджету на медицину кошти і висловив сподівання, що в подальшому ситуація зміниться на краще.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.