Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36751975
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
17508
27120
125791
36455495
661792
828250
36751975

Ваш IP: 44.193.29.184
29 березня 2024 14:58

Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

13 січня поточного року під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Бегуса О.М. відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій райдержадміністрації. 

В.о. начальника    управління  Держпродспоживслужби у Вінницькому районі Гоцуляк В.І. поінформував присутніх щодо небезпечних інфекційних хвороб тварин та птиці, які завдають надзвичайно великих економічних збитків як державам так і виробникам.

Це в першу чергу стосується таких хвороб, як Африканська чума свиней, грип птиці нодулярний(вузликовий) дерматит ВРХ.

Державною службою ветеринарної медицини району проводиться посилена робота по профілактиці АЧС.

Для забезпечення епізоотичного благополуччя Вінницького району щодо вищезазначених хвороб тварин і птиці було запропоновано здійснити ряд заходів:

1. Продовжити роботу мобільних груп з метою реалізації заходів, спрямованих на ліквідацію та недопущення поширення інфекційних хвороб тварин та птиці.

2. Забезпечити дієвий контроль за переміщенням живих тварин і птиці та продукції з них на території області. Не допускати переміщення живих тварин і птиці без ветеринарних документів.

3. Продовжити проведення широкої роз’яснювальної кампанії щодо небезпеки АЧС, нодулярного дерматиту великої рогатої худоби та високопатогенного грипу птиці і необхідних заходів для недопущення занесення і розповсюдження данних захворювань.

4. Забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у розповсюдженні карантинних хвороб тварин.

5.Вжити невідкладних заходів щодо припинення діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі живими тваринами і птицею та продуктами тваринного походження.

Заборонити реалізацію продукції тваринного походження на ярмарках, виставках тощо без проведення ветеринарно-санітарної експертизи в державних лабораторіях.

6. Створити матеріальний резерв для екстреного розгортання та належних умов функціонування карантинних ветеринарно-поліцейських постів та виконання заходів з ліквідації особливо небезпечних захворювань (кунги, дезбар’єри, спецодяг, паливно-мастильні матеріали, дрова, попереджувальні знаки тощо).

7. Провести розрахунок потреби матеріальних засобів для оперативного реагування на випадок виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з інфекційними хворобами тварин та птиці.

8. Забезпечити виплату грошової компенсації власникам за знищених тварин у епізоотичних осередках в термін, що не перевищує 1 місяць з дати вилучення та знищення тварин.

9. Розробити план заходів щодо регулювання чисельності диких кабанів, у тому числі у випадках загрози чи виникнення інфекційних хвороб та забезпечити реалізацію плану заходів щодо їх депопуляції.

10. Зобов’язати власників мисливських угідь, незалежно від форм власності, підгодівлю диких тварин проводити доброякісними кормами, які походять із благополучних щодо інфекційних хвороб тварин та птиці зон і регіонів.

11. Рекомендувати не утримувати свиней в особистих підсобних господарствах громадян, які працюють в господарствах,  діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живих свиней.

12. Посилити контроль за виконанням заходів щодо недопущення занесення та поширення збудника грипу птиці на підконтрольних територіях.

13. Провести чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації та розглянути стан виконання попередніх рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації.

 

 

 

 

 

 

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.