Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36733612
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
26265
24751
107428
36455495
643429
828250
36733612

Ваш IP: 107.21.176.63
28 березня 2024 22:43

Положення про конкурс «Об’єднаємо громаду»

 

 

Положення про конкурс

«Об’єднаємо громаду»

 

за ініціативою швейцарсько-українського проекту  DESPRO

«Підтримка децентралізації в Україні»

www.despro.org.ua

 

Конкурс на найкращі публікації, телевізійні та радіо сюжети, присвячені  висвітленню практичного досвіду самоорганізації та ефективного вирішення проблем місцевих громад у регіоні Проводиться серед регіональних ЗМІ 5 регіонів України: Вінницька, Сумська, Дніпропетровська, Івано-Франківська області та Автономна Республіка Крим.

Оголошується в регіональних та центральних ЗМІ.  Тривалість конкурсу –  6 місяців (червень-листопад 2011р.)  Зміст сюжетів – успішні приклади того, як сільські громади власними силами (за підтримки влади, чи без) вирішують ті чи інші питання та покращують якість життя. Можливі варіанти публікацій та сюжетів: будівництво водогонів, прибирання сміттєзвалищ, лагодження чи будівництво дитячих/спортивних  майданчиків, організація добровільних пожежних дружин, освітлення вулиць, озеленення територій,  нестандартне вирішення екологічних проблем,створення системи ефективної допомоги дітям та літнім, тощо.   Алгоритм конкурсу: місцеві ЗМІ оприлюднюють матеріали про цікаві досліди місцевого самоуправління у своєму регіоні. Публікації надсилаються на спеціальний e-mail ( в електронному вигляді) та в офіс ТО «Славута» листом на замовлення (у друкованому вигляді, газета з публікацією у трьох екземплярах та/ або на цифрових носіях). Експертна рада оцінює її рівень за такими критеріями:

  • Якість подання матеріалу (змістовність, оригінальність, подача);
  • Актуальність  проблеми для конкретної території та можливість практичної реалізації;
  • Ступінь ефективності викладеного досвіду (заохочення широких верств населення до наслідування гарного прикладу).

 

Після цього, публікація чи сюжет розміщується  на сайт і пропонується в рамках обміну досвідом іншим регіональним ЗМІ (із збереженням авторства).

Умови конкурсу:

  1. Анонсування конкурсу в регіональних та всеукраїнських ЗМІ: у вигляді інформаційного повідомлення, інформаційного блоку чи презентаційного матеріалу
  2. До  публікації, що подається на конкурс, окрім суто інформаційної частини, вітається  додаток - опис правових умов, за яких цю ініціативу було реалізовано, та перелік проблем, з якими зіткнулися у процесі її реалізації.  Це допоможе оцінити,  наскільки ефективніше можна було б реалізувати цю пропозицію, за умов більш сприятливого законодавчого поля, та яким  саме це поле повинно бути, а також визначити і класифікувати типові проблеми, з якими стикаються громади.

У процесі накопичення матеріалу  проводяться  проміжні підсумки конкурсу з визначенням переможців кожного етапу. Найкращі рішення у галузі місцевого самоврядування  узагальнюються і висвітлюються у партнерських всеукраїнських ЗМІ. Також регіональним ЗМІ пропонуються тематичні публікації, що вийшли  з цього приводу у всеукраїнських ЗМІ та матеріали від ТО «Славута».

Підсумки проводяться у 3 номінаціях:

  • Краща публікація чи сюжет (журналісти);
  • Регіональне видання  – лідер за кількістю  тематичних публікацій (редакція);
  • Найбільш цікавий досвід.

Нагороди переможцям

Журналісти та ЗМІ - переможці конкурсу у кожній номінації отримують цінні призи: найсучасніші  фотоапарати, диктофони, об’ємні флеш накопичувачі.

Головний приз конкурсу – подорож до Швейцарії!

 

Посилання http://despro.org.ua/news/news/103

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.