Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36742086
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
7619
27120
115902
36455495
651903
828250
36742086

Ваш IP: 3.234.212.253
29 березня 2024 06:55

Президент України прийняв вірчі грамоти у послів іноземних держав

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: Естонської Республіки – Каймо Кууска, Французької Республіки – Етьєна де Понсена, Республіки Австрія – Гернота Пфандлера, Королівства Нідерландів – Йоганнеса Германна Адріануса де Мола, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії – Мелінди Сіммонс.

Під час бесіди з Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском було відзначено активний політичний діалог між двома країнами.

Президент висловив вдячність Естонії за ухвалене рішення стосовно невизнання російських паспортів, які незаконно видаються громадянам України на Донбасі.

«Я хочу подякувати Вам, уряду та Президенту за те, що Естонія доволі жорстко відреагувала на паспортизацію з боку Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави висловив сподівання на активізацію торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з Естонією. Було також наголошено на значному потенціалі для співробітництва у сферах діджиталізації та е-урядування.

Крім того, під час церемонії вручення вірчих грамот Володимир Зеленський привітав Етьєна де Понсена з початком його місії в Україні на посаді Посла Французької Республіки.

Було обговорено подальшу активізацію політичного діалогу та двосторонньої економічної співпраці. Домовлено про вжиття вже найближчим часом  конкретних кроків для цього. Глава держави відзначив роль Франції у рамках Нормандського формату та висловив сподівання на проведення зустрічі на рівні лідерів держав-учасниць у Парижі вже найближчим часом.

Під час розмови з Послом Республіки Австрія в Україні Гернотом Пфандлером Глава держави подякував за незмінну підтримку Австрією суверенітету та територіальної цілісності України, а також практичну допомогу нашій державі у подоланні наслідків російської агресії.

«Я також хотів би подякувати Австрії за потужну санкційну політику стосовно Росії», – сказав Президент України.

Також Володимир Зеленський подякував Австрії за допомогу в реабілітації дітей учасників АТО.

«Я знаю, що близько 500 дітей учасників АТО отримали від Вашої країни реабілітаційну допомогу», – сказав Володимир Зеленський.

Співрозмовники погодилися з необхідністю активізації політичного та економічного діалогу між двома країнами.

Спілкуючись із Послом Королівства Нідерландів в Україні Йоганнесом Германном Адріанусом де Молом, Глава держави поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі, а також про здійснене Україною та РФ 7 вересня взаємне звільнення утримуваних осіб.

Президент України висловив вдячність нідерландській стороні за конструктивну позицію у цьому питанні та готовність належним чином покарати винних у збитті літака рейсу МН-17.

Під час розмови з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Меліндою Сіммонс Володимир Зеленський висловив вдячність за допомогу у проведенні реформ та зміцненні обороноздатності нашої держави.

Відзначено високу інтенсивність політичного діалогу, зокрема на рівні лідерів двох країн.

Ішлося також про важливість продовження переговорів щодо нової угоди між Україною та Великою Британією, яка визначатиме політичні й економічні відносини між двома країнами після виходу Великої Британії з ЄС.

Вас може зацікавити: