Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37203450
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
18405
15077
65371
36975102
373974
741627
37203450

Ваш IP: 3.142.53.68
18 квітня 2024 22:35

Глава Уряду про реформу держслужби: Не треба допомагати Уряду, треба приходити в Уряд і працювати разом Глава Уряду про реформу держслужби: Не треба допомагати Уряду, треба приходити в Уряд і працювати разом

Кабінет Міністрів України запроваджує фундаментальні зміни в державі, одна з яких – реформа державного управління...

Кабінет Міністрів України запроваджує фундаментальні зміни в державі, одна з яких – реформа державного управління, покликана переформатувати структуру керівництва державою та запровадити нові підходи, здатні привести Україну до успіху. Але на цьому шляху Уряд очікує не стільки допомоги, скільки бажання доєднуватися до спільної роботи і зміцнювати Україну разом.  

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з професором Френсісом Фукуямою. Професор Фукуяма приїхав в Україну в рамках презентації своїх напрацювань в сфері реформи державної служби.    

«Ми обговорюємо питання державної служби. Воно завжди політизувалося, чиновникам не вистачало прозорості. Якість послуг та якість рішень завжди були не зовсім професійними, м’яко кажучи, - сказав Володимир Гройсман. -  Разом з тим, зрозуміло, що суспільство не зовсім розуміє, що таке реформа держслужби. Як це відчути? Реформа означає, що прийшли люди, які можуть якісно приймати рішення і надавати послуги. Тож ми почали змінювати систему управління державою».  

Глава Уряду повідомив, що результати перетворень вже є. Досвід є різний.  

«Нова якість це те, чого потребують українці. Вони будуть бачити результат. І плюси досвіду ми маємо примножити, а недоліки – викреслювати з порядку денного нашої роботи», - зазначив Прем’єр-міністр.  

Глава Уряду привітав і нові проекти, які реалізуються в рамках реформи. Серед них – ідея удосконалення державної служби спільно з Асоціацією «Професійний Уряд» та Київською школою економіки за підтримки професора Стенфордського університету Френсіса Фукуями. 

«Не треба допомагати Уряду. Треба приходити в Уряд і працювати, аби зрушити машину державної служби, - додав Володимир Гройсман. – Наша мета:   зробити сильну країну – з сильною демократією, з сильною економікою, сильною судовою системою. Таке завдання має стати тим, заради чого ми прокидаємося і робимо свою справу».  

Зі свого боку професор Фукуяма підкреслив, що Україна сьогодні перебуває на передовій розбудови демократії. «Сучасна, професійна, неупереджена державна служба – це той напрямок, який не одержав свого часу належної уваги, але зараз в Україні є лідери, які готові впроваджувати зміни», - зазначив професор.  

Довідково

Під час зустрічі у присутності Глави Уряду був підписаний Меморандум про започаткування проекту «Цикл зворотнього зв’язку державної служби». Сторонами документа виступили Секретаріат Кабінету Міністрів України, Асоціація «Професійний уряд» (PGA), Центр з питань демократії, розвитку та верховенства права в Стенфордському університеті (СDDRL) та Київська школа економіки (КSE). Завдання проекту - підвищення ефективності державної служби та зміцнення спроможності українського Уряду забезпечувати розвиток України.  Проект є не першим в співпраці між Асоціацією «Професійний уряд» та СКМУ. В травні минулого року сторони домовилися спільно працювати, передусім, над популяризацією інноваційних підходів покращення роботи державних службовців.

Асоціація «Професійний уряд» об’єднала більше 3 тисяч молодих українців, які навчались в найкращих університетах Європи та США і повернулись сюди будувати нову Україну.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.