Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36730650
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
23303
24751
104466
36455495
640467
828250
36730650

Ваш IP: 3.236.219.157
28 березня 2024 20:04

«Фундамент, який закладається створенням Міжпарламентської асамблеї України, Грузії та Республіки Молдова, матиме велику перспективу і великий успіх», - Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь в інавгураційній (першій) сесії Міжпарламентської асамблеї України, Грузії та Республіки Молдова.

У своєму виступі, вітаючи колег з Грузії та Молдови, А.Парубій наголосив, що створення нової організації – Міжпарламентської Асамблеї України, Грузії та Республіки Молдова - стало важливою подією та свідченням зацікавленості парламентів трьох країн у поглибленні регіонального міжпарламентського співробітництва. «Шлях до Міжпарламентської асамблеї був тривалий і дуже інтенсивний, і сьогодні ми не лише проголошуємо це, а й проводимо перше робоче засідання», - сказав він і підкреслив, що «це свідчить про інтенсивність співпраці і те, наскільки швидко ми розуміємо один одного, обговорюючи спільні проблеми, та ще й тому, що нас об’єднує спільна історія».

А.Парубій нагадав, що цього року відзначалося сторіччя проголошення трьох держав та встановлення дипломатичних відносин. «Спільна історія і спільні виклики нас об’єднують. Наші країни не на словах відчувають жах окупації – і в Молдові, і в Грузії, і в Криму, і в Донецькій та Луганській областях знаходяться окупаційні війська Росії, і доводиться спільно давати відповідь на ці виклики», - сказав він. На його переконання, «вирішуючи питання, слід пам’ятати, що необхідно нести відповідальність один за одного».

Голова Парламенту підкреслив, що «всіх поєднує бажання відстояти незалежність і захистити наші країни», і нагадав, що загроза, яка йде часто від Російської Федерації, не лише мілітарна. «Агресія йде в усіх сферах: в енергетичній, інформаційній, духовній, через кібератаки. Ми це відчуваємо кожного дня, - сказав А.Парубій і зазначив. - Тому вироблення спільної стратегії – одне із завдань, що стоїть перед нами. На жаль, Росія не хоче користуватися найвищими досягненнями, напрацьованими європейською цивілізацією, такими як вільні зібрання, для того щоб використовувати свої методи дестабілізації і впливу».

Голова Верховної Ради звернув увагу на наявність загроз впливу на виборчі процеси, які відбудуться цього року у всіх трьох країнах. «Загроза впливу на виборчий процес дуже і дуже висока. Її не можна недооцінювати. Тому загальна стратегія кібербезпеки, інформаційної безпеки, підтримка один одного через спостерігачів і донесення спільної позиції - це великий виклик, який стоїть перед нами», - сказав він.

А.Парубій також підкреслив, що Україну, Грузію і Молдову об’єднує шлях до НАТО, шлях в ЄС і спільне виконання Угоди про асоціацію, а також співпраця в ЄВРОНЕСТ. «Це наше майбутнє, в яке ми спільно йдемо, - підкреслив він. - Ми маємо спільне минуле і спільне майбутнє. І воно в ЄС».

Голова Верховної Ради зазначив, що співпраця країн Балто-Чорноморського регіону та всіх, що межують з Росією, є інтенсивною, бо вони  відчувають загрозу з боку РФ. «Це й інформаційній щит Європи, що захищає весь вільний цивілізований світ, - наголосив він. - Шлях до ЄС, наша співпраця з ЄС є ключовою для наших країн».

Визначаючи досвід Грузії, яка має окуповані території, водночас швидко піднімає економіку і є для України прикладом, А.Парубій висловив упевненість, що фундамент, який зараз закладається, «матиме велику перспективу, великий успіх». «Запорукою є велика дружба між нашими країнами. Перемога буде за нами, бо за нами правда і за нами Бог», - наголосив Голова Верховної Ради України.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.